sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kylässä Korundissa

Lähdettiin koko perhe Rovaniemelle Korundiin katsomaan Tapio Wirkkalan Retrospektiivista näyttelyä STILL/LIFE, jonka kuraattorina ja näyttelyarkkitehtina on ollut muotoilija Harri Koskinen. Näyttely oli hieno, mutta jäin kaipaamaan mahdollisuutta koskettaa esineitä. Menomatkalla mietimme noinkohan meidän jälkikasvu jaksaa innostua, onneksi otimme tytöt mukaan, vietimme ikimuistoisen päivän taiteesta nauttien.

Jo Korundiin saapuessa ihailimme Rovaniemen keskuskenttää, jonka arkkitehtuuri kommunikoi tien yli Korundin viehättävän tiilirakennuksen kanssa. Taidemuseon tiloissa oli myös kaksi muuta näyttelyä; Suomen Kuvanveistäjäliiton tuottama Tila haltuun! -näyttely, joka esittelee kotimaista kuvanveistoa tutuista konkareista nouseviin nuoriin osaajiin sekä Uusinta uutta -näyttely, joka on koottu taidemuseon Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelman uudishankinnoista. Nämä molemmat näyttelyt olivat henkeä salpaavan hienoja koko perheen mielestä.

Loppupäivä meni Napapiirillä ja Haaparannan Ikeassa. Kotiin palasi väsynyt, mutta haltioitunut perhe. Oli todella ihana pujahtaa Ikeasta hankitun tuplatäkin alle nukkumaan.
Keihäsanopinkieli (Sansevieria cylindrica) | Ikea
Ultima Thule lasi ja Hopeakuu kaulakoru | Tapio Wirkkalan tuotantoa
kuparinen sormus | Seppälä
muistipeli Reidar Säreistöniemen teoksista ja taidekortit | Korundi shop


4 kommenttia:

 1. Tuota Wirkkala-näyttely olisi kyllä ollut kiva päästä katsomaan. Onneksi edes sinä kävit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin huippudesignnäyttely lähellä.
   Näyttely menee seuraavaksi Inariin ja jatkaa syyskuussa 2016 Kaustisen Kansantaiteenkeskukseen, josta näyttely siirtyy helmikuussa 2017 EMMA – Espoon modernin taiteen museoon.

   Poista
 2. Hei ihan mahtavaa, luin sun Riikalle kirjoittamasta vastauksesta, että Espoolaisena pääsen osalliseksi tosta näyttelystä.
  Jippii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmahan onkin Wirkkalan ja Brukin "koti", sielläkin on vielä käymättä. Huoh.
   Oli meillä kyllä inspiroiva reissu Korundiin.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.