sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Puutarhaa siivotessa I

Puutarhan siivoaminen, talviteloille laittaminen, on palkitsevaa. Tällä kertaa etuovelle ilmestyi kurpitsatorni. Puutarhan on saanut olla lähes omillaan tänä kesänä. Nurmikoa on välillä pakon edessä leikattu. Kesähuone Hytin laittaminen on siirtynyt, koska huonekalujen duunaaminen vei vapaa-ajan. No, uudellla innolla ensi kesänä. Suunnitelmat jo onkin. 

Kasvilavat ovat ainoa, johon jotain kylvin. Lisäksi kompostin päälle laitoin kurpitsoja kasvamaan. Kasvilavojen tuotto jäi huonoksi, mutta kurpitsat eivät pettäneet tänäkään vuonna. Hauskaa oli tuo vihreän kesäkurpitsan löytäminen. Luulin että minulla oli tänä kesänä vain keltaista kesäkurpitsaa.

Kuvissa myös punertuva isomaksaruoho ja sinisarja, jota yritän talvettaa ensi kasvukaudeksi.
6 kommenttia:

 1. Komeita kurpitsoja oletkin saanut kasvatetuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita on, mutta minun osuuteni on vain taimien ostaminen, istuttaminen (ja unohtaminen).
   Kasvun suoritti komposti ja luontoäiti.

   Poista
 2. Voi että kun saisikin aikaiseksi jonkunlaisen puutarhan syyshuollon. Mulla kesäkukkaistutukset lurpattaa, perunat pitäisi nostaa ja kastelukannut ynnä muut tykötarpeet siivota varastoon. Mulöa niiiin putoaa hanskat aina tuossa viimeistään elokuun lopussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tippu tänä vuonna hanskat jo ennen kuin löysin toisen ;).
   Puutarha on kyllä saanut tällä kasvukaudella olla aivan luontoäidin huomassa ja sen kyllä huomaa. Ehkä innostun taas ensi keväänä.

   Poista
 3. Ostin juuri kaupasta pumpan! Mikä siirtolapuutarhaviljelijätär olenkaan ollut :(. Olen jo miettinyt ohjeita, jotta mitä herkkuja tuosta hankkimastani leivon. Kirurginveitseni odottaa lyhdyn kaivertamisprosessin starttia. Syksyssä on puolensa :)
  T. Hannikainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pro välineet ;).
   Minulla taitaa jäädä vain koristeeksi, ei tule piirakkaa eikä lyhtyä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.