torstai 17. lokakuuta 2013

Sisustusblogien parhaat

Gloria, Glorian Koti ja Glorian ruoka ja viini -lehdet isännöivät jo toista kertaa 1.11. Gloria Blog Awards -gaalaa, jossa palkitaan Suomen parhaat tyyli-, sisustus- ja vintageblogit sekä ruoka- ja leivontablogit. Nyt kannattaa äänestää 18.10.2013 asti myös omaa suosikkiblogia Glorian Blog Awardseissa, sillä palkinnot ovat oikeasti hyviä.  

Kilpailu on tänä vuonna uudistunut siten että leivontablogit ovat saaneet oman sarjansa kuten myös vintagesisustusblogit. Tyyliblogit ovat saaneet ihan oman kategoriansa. Minusta nämä uudistukset ovat onnistuneita. Muuten mielenkiintoista tietoa blogien erilaisista kategorioista sekä TOP blogeista Suomessa sekä Euroopassa saa Cisionin sivuilta.

Sisustusblogituomaristossa on enempi jäseniä tänä vuonna. Kokoonpano on mielestäni arvovaltainen; on kaksi päätoimittajaa, sisustus ja vintagealan kaupallisia osaajia, sisustusarkkitehti ja oikeutetusti viime vuoden Paras sisustusblogi –voittaja ja tv:stäkin tuttu Katja Rinkinen Parolan Asema blogista. No ehkä valokuvauksen ammattilainen voisi täydentää tuomaristoa. 

Kilpailussa on Parhaaksi sisustusblogiksi ehdolla 7 blogia, Kauneimmaksi sisustusblogiksi on ehdolla 8 blogia ja Parhaimmaksi vintageblogiksi on ehdolla 5 blogia. Viime vuonna Parhaaksi oli ehdolla 10 blogia ja Kauneimmaksi 11 blogia. Tänä vuonna on ollut siis tiukempaa päästä ehdokkaaksi, mutta voittaminen omassa kategoriassa on hieman varmempaa. Ehdokasasettelussa ei ole tapahtunut huomattavaa muutosta edellisvuodesta. Monet blogit ovat siirtyneet vaan sarjasta toiseen. Uutena tulokkaina ovat blogit RAW Design blog, Pinjacolada ja SEES by Sanni (ent. Rag Rug). Vintagekategorian ehdokkaat ovat tietysti myös ensikertalaisia. Minustakin nämä kaikki ovat todella inspiroivia ja laadukkaita blogeja, tosin kyllä muutama loistava on jäänyt ulkopuolellekin. Kiitos viihdyttävistä hetkistä ja Onnittelut kaikille jo tässä vaiheessa.
Manifeston tuoreen Blogibarometri 2013 -tutkimuksen mukaan ”suurin osa bloggaajista tienaa bloggaamisella, ja suosituimpien blogien pitäjät saavat siitä toimeentulonsa. Yritysten yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi, ja moniin bloggaajiin ollaan yhteydessä jopa päivittäin. Blogiportaalit ovat vakiinnuttaneet asemansa, ja ne kiinnostavat bloggaajia. Blogi on yhä monikanavaisempi ja bloggaajat käyttävät aktiivisesti sosiaalisen median kanavia bloginsa markkinointiin.”

Ehkä näin. Suomi on kuitenkin aika pieni markkina-alue, joten kannattaa edelleen hankkia koulutus ja pitää päivätyö, vaikka aloittaisikin blogin pitämisen ;). Minusta bloggauksessa on kyse intohimosta, inspiraatiosta ja ideoista. Myös vuorovaikutus lukijoiden, samanhenkisten ihmisten, kanssa on erittäin tärkeää. Oivallisia vinkkejä bloggareille tarjoaa VosgesParis blogin Desiree Groenendalin esitys The Mini Company.

Mielestäni bloggareiden pitäisi perustaa oma yhdistys, johon voisi kuulua kaikki, oli sitten itsenäinen tai portaalissa bloggaaja. Vuosittain tämä yhdistys voisi nimetä yrityksiä, jotka ovat erityisen blogiyhteistyökykyisiä ja joiden some-taidot ovat tältä vuosituhannelta. Jotain samaa on mielestäni Divaani lehden Vuoden 2013 Parhaat äänestyksessä, jossa valitaan vuoden 2013 parhaat tuotteet ja tekijät, jotka esitellään 11.12. ilmestyvässä Divaanissa. Äänestämällä voit vaikuttaa mitkä ovat vuoden blogihitti, designtuote, hotellimiljöö ja sisustuksen nettikauppa. Hauska äänestys ja hyvä idea.

Blogiportaalit ovat tosiaan olleet nousussa viime aikoina: Babler/ Suomen blogimedia, Bella blogit, Casa Blogit, Divaaniblogit, Ellit.fi (Otavamedia), Indiedays, Kideblogit (Äitiysblogi-sivusto), Lily blogit (A-lehdet), Mycosmo.fi (Sanoma Magazines), Re:fashion ja Skandianavian Deko blogit muutamia mainitakseni. On hyvä huomata että itsenäinenkin voi olla. Ehdolla olevista sisustusblogeista 12/19 on itsenäisiä, portaalien ulkopuolella toimivia. Portaaleista Divaaniblogit, Indiedays Inspiration, Skandinavian DEKO ja Babler/ Suomen blogimedia löytyvät seitsemän ehdolla olevan sisustusblogin taustalla.

Monikanavaisuus ja some-osaaminen ovat tärkeitä menestyville blogeille. Ehdolla olevista sisustusblogeista vain viideltä puuttuu Facebook-tili. Instagram ja Pinterest kuvapalvelulinkit löytyy noin kolmasosalla sisustuskategorian ehdokkaista. Kolmella blogilla on oma kauppa blogin yhteydessä ja joillakin ainakin välillä bloppis eli blogin yhteydessä toimiva kirppis. Muutamilla on myös myynnissä omia tuotteita ja kolme sisustusblogiehdokasta on tehnyt myös aiheesta kirjan. 

Mielenkiinnolla odotan kuka näistä hyvistä voittaa ja erityisesti kiinnostavat lukijoiden suosikit. 

Ja kun tämä kisa on ratkennut, alamme sitten jännittämään Inspiration Blog Awards –juhlaa, jossa Indiedays palkitsee Suomen blogitaivaan tähdet lauantaina 16.11. järjestettävässä juhlassa. 

Kirjoitan tänä vuonnakin tästä aiheesta, koska viime vuoden juttu otsikolla Paras ja kaunein sisustusblogi on kautta aikojen viidenneksi luetuin postaus blogissani. Viime vuoden Gloria Blog Awards voittajat löytyvät tämän postuksen lopusta. Tämän jutun taustalla on tekemäni exelltaulukko aiheesta.Voittajien päivitys pe 1.11.2013:

Paras sisustusblogi 2013: RAW Design blog. Onnea Peeta.
Kaunein sisustusblogi 2013: Caisa K. Onnea Camilla.
Paras vintageblogi 2013: Vihreä Kammari. Onnea Tuovi.
Lukijoiden ykkössuosikki 2013: Valkoinen Harmaja. Onnea Suvi.

11 kommenttia:

 1. Tää oli mielenkiintoinen lukia. En ole vielä äänestänyt,kun en kertakaikkiaan tiedä ketä äänestää :) kohta tulee kiirus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä äkkiä itsekin äänestämässä, koska halusin antaa ääneni ja palkinnotkin kiinnostaa.
   Sisustusblogien tarkastelu välillä helikopteriperspektiivista on mielenkiintoista :).

   Poista
 2. En ole kauheasti ehtinyt tähän aiheeseen perehtymään, kiitos tästä infopaketista :)
  Itse pidän ihan hirmusti 70-luvulta päivää! blogista ja olen hirmu onnellinen Ninnun puolesta, että hän on päässyt kilpailuun mukaan :)
  Itselleni bloggauksesta on tullut todella tärkeä harrastus. Olen tyytyväinen, että blogini on pieni ja lukijoitakin maltillisesti, ei tule ainakaan mitään paineita postauksista (tyylistä ja määrästä). En ole varmaan koskaan postannut mitään vain sen vuoksi, että olisi pakko jotain laittaa. Sen lisäksi, että oma blogi on itselle tärkeä, olen myös positiivisesti koukussa muiden blogeihin ja vaikka bloggaajia ei tietenkään tunne (ja lopulta moni pitää paljon omaa elämää blogin ulkopuolellakin) niin silti tuntuu, että he ovat jotenkin ystäviä! Hyvää viiikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän peukkuja Ninnun puolesta,
   Hänen bloginsa on loistava esimerkki omaperäisestä ja tarttuvalla innostuksella tehdystä blogista.

   Minullekin blogi on tärkein harrastus nykyisin ja lukijoista/muista bloggareista on huomaamatta tullut tärkeitä ihmisiä. Mukavaa vkloppua myös sinne!

   Poista
 3. Vähän kommentoisia näitä sisustusblogeja. Minusta todella harva sisustusblogi erottuu toisista persoonallisuudellaan. Samat asiat tosituvat blogissa jos toisessakin. Sama sisustustyyli, esineet, detaljit, jopa kuvaustyylit. Se ei ole ihan sattumaakaan, kun on tätä ns. blogiyhteistyötä. Silti hämmästyttää, kuka loppujen lopuksi kuluttajien mieltymyksiä ja blogien sisältöä ohjaa? Hieman nyppii myös se, että sisustusblogien kategoriassa on tyrkyllä täysin blogin kylkeen rakennetun nettikaupan markkinointiin keskittyvä blogi. Jotenkin ammatimaisten myyntiblogien ja harrastajablogien pitäisi kilpailla omissa sarjoissaan, ehkä? No joo, kaupalliselta pohjalta tämä netti tietysti toimii, joten taidan olla vaan vanhanaikainen ja vaan harrastelija...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo samojen asioiden toistuminen blogeissa on toisaalta minusta merkki siitä mitä on ajassa juuri nyt, mutta ymmärrän kyllä peräänkuuluttamasi persoonallisen otteen.
   Kyllä me kaikki sisustusbloggarit tänne internettiin mahdutaan, toiset tekee ammatikseen, toiset hartaasti harrastaa ;).
   Loppupeleissä "Luen postuksen jos se on kirjoitettu hauskasti ja asiantuntevasti
   ja sitä tukee verkkokalvolle porautuvat kauniit kuvat."

   Poista
 4. Mielenkiintoinen infopaketti! Itse kaipaisin tuohon kisaan kategoriaa "parhaat uudet" tms. koska se, että kilpailussa pyörii vuodesta toiseen samat suosituimmat blogit, jotka suurin osa joka tapauksessa jo tuntee, ei tee blogimaailmaa yhtään monipuolisemmaksi. Tuo vintage-sarja on jo kyllä plussaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kategeriointi on vaikeaa, mutta olen samaa mieltä, vintage-sarja on tosiaan hyvä uudistus.
   Itse asiassa uudet ehdokkaat paras ja kaunein kategoriassa ovat juuri näitä aika uusia tulokkaita.
   Toivottavasti ensi vuonna on taas joku uusi kiva kategoria, joka tuo monipuolisuutta aiheeseen.

   Poista
  2. Nyt kyllä pakko korjata oma väittämä, siis uudet blogi ehdokkaat:
   RAW design blog, tammikuusta 2013
   Pinjacolada, Pinja on kyllä konkari, bloggausta tammikuusta 2011 lähtien.
   SEES by Sanni (ent. Rag Rug), RR 20.10.11 lähtien ja SbyS 14.7.2013 lähtien.
   Joo, tarvitaan tulokkaat kategoria. Vai onko niin ettei vuodessa löydy 5-12 uutta sisustusblogia, joiden taso riittäisi gaalaan omaksi kategoriaksi...

   Poista
  3. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että RAW-blogiakin olisi edeltänyt toinen blogi, mutta saatan erehtyäkin. Joka tapauksessa eihän uusien blogien tarvitsisi olla välttämättä konkarien tasolla päästäkseen mukaan kisaan vaan valintakriteerinä voisi olla se, että blogissa olisi jokin uusi kiinnostava näkökulma tai idea.

   Poista
  4. Totta, jäin itsekin miettimään tuota tasoa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.