maanantai 24. kesäkuuta 2024

Kun lumi katolta tuli

Talomme on kasarin viimeisiltä vuosilta ja koskaan aiemmin eivät kattolumet ole särkeneet etupihan terassin kaidetta. Tämän talven valtava lumikuorma, joka suli välillä ja jäätyi pohjasta, sai aikaan melkoista tuhoa viimein katolta ryminällä pudotessaan. Etukaide särkyi ja myös osa terassin otsalaudoista tuli mukana. Onneksi ihmisiä tai autoja ei jäänyt alle. Tiedossa oli että puukaide verkolla joudutaan jossain vaiheessa uusimaan, mutta juuri tähän kohtaan sitä ei ollut suunniteltu.

Rippijuhlien järjestelyjen alla, mieheni asensi uuden hopean harmaan alumiini kaiteen ja uusi samalla otsalaudoituksen. Green land garden -elementit ovat keveitä ja melko helppo asentaa. Me tarvitsimme 9 elementtiä, koska emme edenneet täysillä elementeillä, vaan jaoimme suorat osuudet tasaväleille. Elementit tehtiin oikeaan mittaan katkaisulaikalla. Hintakin oli kohtuullinen. Meillä on edessä vielä tolppien lyhentäminen. Ollaan tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen ja lopputulemaan.






perjantai 21. kesäkuuta 2024

Inspiraatio NYT 2406


kuukauden kattaus | Marimekon Unikko lautaset
kuukauden kaunein astiasto | Arabia Moomin Haru
kuukauden kesämökki | torppa inspiraatiota Jotexilta

 

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Rippijuhlien kattaus

Esikoisen rippijuhlia on pitkään suunniteltu ja hankintoja on tehty pitkin kevättä. Ihanan kallista. Mutta kyllä nuoret ovat kauniita ja kesäjuhlat ovat aina kivoja. Pitkästä aikaa nähtiin taas lähisukua. Kirkossa oli hyvä tunnelma ja kanttori päästi uruilla komeasti. Sitä me ei mieheni kanssa tajuta, miten terhakas pieni vauva voi jo nyt päästä ripiltä...

Tarjottavat voi vaklata kuvista, kiitos Hyväkakku, Huovisen leipomo ja Lidl. Menun suomenkieli on Acricolan aikaista, koska kirjaimet loppu. Omasta keittiöstä tuli mansikkakakku ja broilerivoileipäkakku, tietysti K-ruokakaupan ohjeella. Buffapöydän kukkakimppu on Kukkakauppa Minna Ekdahl. Konfirmoitu kakkukyltti tilattiin Untovikkopuodista ja juustokakun rippiristi tilattin Confetista, kuten myös kultaspray, jolla värjättiin myös "ketju"pallot.

Pöytäliina Tarha on Jokipiinpellavan, mustavalkoiset Paratiisi astiat omasta astiakaapista, alemyynnistä ja Torista. Kastehelmi lautasia hankin lisää Tokmannilta ja Halpahallista. Kiitos ihanan työkaverin, joka lainasi perus Paratiisi -kahvikuppinsa meille. Valkoinen pumpputermari on Tefal Ponza.