perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kauppakassissa 1703

Tässä kuussa on hankittu jo pääsiäisen karkit, maisteltu uutta pastaa ja tehty isoja valkoisia papuja pitkästä aikaa. Pez karkkiautomaatit oli ihan pakko hankkia, tietysti tytöille ;) Toffee sydän rakeita maistetaan vasta pääsiäisenä, mutta kiva että kuvassa näkyville klassikoille on tullut kilpailija. Maraboun Bubbly suklaa levy oli koemaistissa; tavallinen ja schweizer suklaat pitävät edelleen pintansa suosikkina.

Ostan nykyisin Prisman heviosastolta miniluumutomaatteja irtona. Erityisesti keltaiset on nyt suosikkeja. Palmuston Kikhernepasta meni heti kattilaan, kun sen pongasin ja sitä ostan toisenkin kerran. Lisäpisteitä kauniista pakkauksesta. Lopuksi nopea resepti maukkaaseen lisukkeeseen: laita viimesen kuvan ainekset yhteen öljyn sekä valkosipulin kanssa, lisää suolaa ja anna tekeytyä kylmässä. Nautitaan salaatissa, fajitaksen täytteenä ja vaikka leivän päällä.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Hortensie

Marimekon Carina Seth-Anderssonin suunnittelema Hortensie kuvio on mielestäni hurmaava. Erityisen kaunis se on tässä suorakaiteen muotoisessa lautasessa. Huomaa kolmantena olevasta Marimekon promokuvasta miten kivasti kuvio eli kasvinvarsi taittuu reunan yli lautasen alle. 

Viimeisistä kuvista näkyy miten näitä Marimekon Oiva lautasia on pikku hiljaa kertynyt astiakaappiin. Niitä käytetään meillä leipä-, pulla- ja välipalalautasina päivittäin. Kuvioiden lisäksi myös yksiväriset versiot ovat suosikkejani. Ei liene vaikea arvata mikä näistä on Kuopuksen suosikki.Koppelo | Maija Isola
Puput piilosilla | Teresa Moorhouse
yksivärinen Oiva | Sami Ruotsalainen
keltainen Kestit Stockmannin erikoismallisto | Maija Louekari
vaaleanpunainen Kestit Stockmannin erikoismallisto | Maija Louekari
Kompotti | Aino-Maija Metsola 
Siirtolapuutarha | Maija Louekari
Hortensie | Carina Seth-Andersson
Kukkuluuruu | Sanna Annukka
yksivärinen Oiva | Sami Ruotsalainenperjantai 17. maaliskuuta 2017

Kesämökkikuumeen nostatusta

Sain Docendo kustantamolta  arvostelukappaleen maaliskuussa ilmestyvästä kirjauutuudesta Järvien kesäkodit. Tanja Hakalan ja Johanna Lehtisen uusi kesämökkikirja vie lukijan järvien rannoilla oleviin mielenkiintoisiin sekä kauniisiin kesä- ja kakkoskoteihin. Ihanaisten naisten edellinen kesämökkikirja Lauturilla - kesäkoteja rannikolla ja saaristossa oli myös hieno.

Kirja esittelee kivasti erilaisia kesämökkiunelmia ja itse ainakin jäin miettimään millainen olisi minun toivekesämökki. Olisiko se vanha talo, joka on hartaudella ja kunnioituksella kunnostettu vai moderni hirsimökki isoin ikkunoin. Joka tapauksessa sitä vettä pitäisi olla tontin reunassa. Olen ollut sitä mieltä ettei meidän perheellä ole tässä vaiheessa tarvetta kesämökille, mutta kun tätä kaunista kirjaa lueskelee alkaa mökkikuume väkisin nousta.

Kirjan mökeistä minun suosikkini oli Hanna Korvelan kesämökki ja Jorma II oli myös mielenkiintoinen yllätys.

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Valaisinkatsaus

Talvilomalla kuuluu siivota ja sehän käy aivan huomaamatta sisustuskuvausten ohessa. Helposti siirrettävät valaisimet kasaan ja kuvaamaan. Samalla tuli imuroitua ja luututtua sohvan takaa. Kuvia tuli monta ja ihan kivoja. Selvästi valaisimien joukosta puuttuu vielä monta haavetta, mutta hyvällä tiellä ollaan. Tässä esittelyssä meidän kodin valaisimia: 

Industry seinävalaisin | Northlight Clas Ohlson
Tolomeo Micro Pinza| Artemide
IKEA PS 2017 lattia- ja pöytävalaisin | Ikea
Kulla lattia- ja pöytävalaisin | Ikea
smaragdin värinen suupuhallettu Lantern | Iittala
Tuplakupla | Eero Aarnio
paperivalosarja | Anno
torstai 9. maaliskuuta 2017

Ikea PS 2017 valaisimet

Ola Wihlborgin pöytä/seinä- ja lattiavalaisimet menivät heti hankintalistalle, kun Ikea PS 2017 tuotteita alkoi näkyä netissä. Meillä on jo ennestään herran suunnittelema ruokapöytä Tranetorp ja ulos tarkoitettu kattokruunu Glänsa. Valaisimien kaltaisia on jo markkinoilla mm. Fosin Taccia ja Foscarinin Binic, mutta tämä Ikea PS 2017 valaisin on yksinkertaisen kaunis ja kohtuuhintainen. 

Mielenkiintoista on että Ikea on luopunut tämän tuotteen kohdalla litteästä pakkauksesta, varsinkin lattiavalaisin myydään melko isossa laatikossa. No meidän tytöt tykkäsi, laatikosta on tehty linja-auto ja se on jo mielikuvitusmatkalla Italiaan. 

Uuden valaisimen myötä olohuoneen sivupöytä sai kevätraikastuksen; se tuli siivottua kunnolla ja iso pino sisustuslehtiä lähti kiertoon.
keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Sininen ja valkoinen - yhdessä

Tänään museohaasteen 3/12 osa suoritettu Torniossa Aineen taidemuseossa Sininen ja valkoinen - yhdessä näyttelyssä. Oli kaunis kattaus vanhempaa ja uutta kotimaista taidetta. Kannatti stopata matkalla Ikeaan. 

Kaunein teos: Börje Rajalinin Hopeahimmeli
Vaikuttavin teos: Sauli Miettunen Silmä
Museokäynnin iloinen kohtaaminen: PUKU, KIELI, SUKU, MIELI - saamelaisuus puvussa ja maisemassa -näyttelyssä pyöri entisen opiskelukaverinin Marja Helanderin kaksi videota.
Museosta rakennuksena: miellyttävät marmoriportaat ja Alvar Aallon kalusteita hauskoissa väreissä.
sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Prunus

Ostin edullisen kimpun kirsikanoksia ja niitä riitti kahteen maljakkoon. Kyllä silmut ja avautuvat nuput kuuluvat tähän kevättalveen, kun jo malttamattomana odotetaan tulevaa kasvukautta. Täällä ollaan talvilomalla ja yritetään levähtää pois sitkeä flunssa. 

Pikkuhyllykkössä on uusin hankinta Iittalan Kastehelmi kynttilälyhty vedenvihreänä. Ostin sen Iittala Outletin muuttomyynnistä. Tuo väri jäi vaivaamaan, kun näin sen kirpparilla, mutta en sitä silloin ostanut, koska oli kiire ja kassajono pitkä. Taisin saada sen nyt jopa halvemmalla.