lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivänä

Mielessä nykyiset ja jo menneet ystävät sekä läheiset. On muuten luokkakokouskin tänään. Hyviä Pyhiä kaikille.




perjantai 30. lokakuuta 2015

Vain elämää kyytipojaksi

Olen muutamana perjantaina tehnyt voirahkataikinaan lihapiirakan ja nauttinut sen Vain elämää kera. Mun reseptin salainen ainesosa on inkivääritahna jauhelihan mausteena. Tämä kuuluisi nauttia lihaliemen kanssa, mutta menee alas myös teellä huuhdottuna.




maanantai 26. lokakuuta 2015

Upea juhlatila Oulussa - Ynninkulma

Vielä yksi juttu eilisestä Lapland Hotel Oulu vierailusta. Mikäli tarvitset elämyksillisen juhlatilan lähellä kirkkoa tai maistraattia tai olet järjestämässä esimerkiksi karonkkaa, tutustu ihmeessä Ynninkulmaan ja sen upeisiin menuihin. Talo ja sen holvit ovat pala Oulun historiaa; kuten ensimmäisessä kuvassa näkyy Ferdinand von Wright on ikuistanut talon maalaukseensa Kuutamonäkymä Oulusta (1867). Talossa elelevää kummitus Gustavaa ei tällä vierailulla kohdattu, mutta keskisalin panelit tekivät lähtemättömän vaikutuksen.






sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kultaiset poronsarvet ja tattijäätelöä

Lapland Hotels avaa 29.10. Oulussa uuden hotellin ja POP blogit oli kutsuttu tutustumaan uudistettuun hotelliin, Oula ravintolaan ja Ynninkulmaan. Perheomisteinen hotelliketju toimii Lapin lisäksi Tampereella ja nyt myös Oulussa.

Saimme maistella makoisia suupaloja menuusta: söin ensimmäistä kertaa jäkälää, kuusenkerkkä jäähdykettä ja tattijäätelöä. Osa ruokalajeista tarjoillaan astioista, jotka ovat Pentikin suunnittelemia erikoismalleja Lapland Hotelille. Opastetun kierroksen aikana näimme Confort tason huoneen, kokous- ja juhlatiloja sekä erittäin viihtyisän hotellin aulan.

Hotellin tunnelma on rentoa luksusta: huoneet tunnelmallisia, ruoka lapintwistillä höystettyä ja monenlaisia tiloja varattavana erilaisiin tilaisuuksiin. Ajatus yöstä Oulun ytimessä, mutta luonnon vierellä, tummanpuhuvissa ja peileillä leikkivissä huoneissa mahtavine vuoteineen kuulostaa ihanalta. Aamulla odottaa aamiainen, jossa itseleivotut leivät ja itsetehty jugurtti sekä munakasbaari herättävät lempeästi. Täydellinen paikka pieneen irtiottoon arjesta.













torstai 22. lokakuuta 2015

Oivat YSMYt

Oiva astioiden virallinen keräily lienee alkanut sen jälkeen kun Ouluun avattiin Ideaparkissa Marimekko Outlet. Sieltä olen pikkuhiljaa astioita kantanut kotiin, niin kiihtyvään tahtiin, että astiakaapit ovat tukossa. Viimeisimmät kiusaukset koin meneillään olevassa Marimekon ystävämyynnissä

Kyllä kannatti, edullisesti Siirtolapuutarha astiaklassikoita. Myös Sanna Annukan Kukkuluuruu keittiöpyyhe oli ostoslistalla. Mielessä kaivelee vielä Räsymatto käsipyyhkeet, joilla saisi wc:t päivitettyä jouluun. 








keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lokakuun valossa

Yleensä meiltä otetuissa kuvissa on voimakkaita perusvärejä. Moni kuvailisi kotiamme värikkääksi. Kodin peruspinnat ovat kuitenkin mustia tai valkoisia, kuten myös monet kalusteet. Tässä muutama räpsy viikonlopulta. Näissä kuvissa kotimme näyttäytyy hyvinkin mustavalkeana. 

Makuuhuoneen muutoksen myötä Talvipuutarha maalaus on vaeltanut olohuoneen sarjapöydän päälle nojailemaan seinään. Hyvä se on tuossakin, vaikka onkin oikeastaan väärällä syrjällä. Kun tytöt saavat aikanaan omat huoneet, taulu muuttaa takaisin makuuhuoneeseen.




sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Metallin hohdokkuutta

Metalli on viime vuosina tullut voimallisesti osaksi sisustusmateraalivalikoimaa suomalaisille niin tutun puun rinnalle. Ensin tuli teräs, sitten kupari. Nyt myös messinki sekä kulta ovat salonkikelpoisia. Eikä tässä vielä kaikki. Metalleja saa myös sekoittaa. Tässä vapauden huumassa meinaa pieni sisustaja eksyä. 

Jotta metallin voisi ottaa materiaalina hallintaan, esittelen kolme kovinta kiiltävää sisustustuotetta ja lisäksi myös pieniä juttuja joilla voi lähteä kokeilemaan omaa metallin sietokykyä. Minulla on välillä vaikea hahmottaa raja liiallisen bling-blingin ja kiinnostavan kiillon välillä. Yhdistelemällä kiiltoa rouheisiin, mattamaisiin ja pehmeisiin pintoihin syntyy modernia kontrastia.















TAPWELLl EVO 184 hana. Löytö blogin keittiössä sellainen kohta kiiltelee.
ARTEK RIIPPUVALAISIN A330S on tuttu näky Vihreässä talossa ja Kirpparikeijun kotona on sellaiset juuri asennettu makuuhuoneeseen.
IINA VUORIVIRRAN VINO peilin myös mieluusti omaan kotiini ottaisin. Mami GoGo ja Pastellimaja ovat sellaisen jo hankkineet.


























Ellos Home Bloomingvillen Mill-pippurimylly kuparinen 36,95€.
Ellos Home George-sohvapöytä 69€.
Ellos Home Razz-valoköynnös 20,95€.
HM Home peili hopeinen 24,99€.
Skultunan Lilja-kynttilänjalka Finnish Design Shop 95€.
Ellos Home Bloominville Boris-WC-harja 78,95€.
HM Home peili kultainen 19,99€.
Iittala Nappula kynttilänjalka 45,90€ ja 42,90€.
HM Home kannellinen metallirasia 4,99€.


perjantai 16. lokakuuta 2015

Innolux löysi Materian tajun

Iloisesti yllättynyt. Tunne kun lähtee katsomaan miksi Innoluxin sivuilta on liikennettä blogiini ja huomaa että blogi on mainittu kohdassa Innolux-valaisimia löytyy useista, upeasti sisustetuista suomalaisista blogikodeista sekä artikkeleista. Materiantajussa tosiaan ruokaillaan ja oleskellaan Lisa Johansson-Papen ikiklassikon Lisan valossa. Perheessä lampulla on lempinimi tisulamppu, joka tulee selvästikin varjostimen muodosta. 



sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Anonyymit kaunottaret

Kirpputorilta haalin pääasiassa Arabian astioita ja värillistä suomidesign lasia. Myös Marimekon tuotteet kiinnostavat. Silmät ja mieli ovat avoimina myös anonyymeille kaunottarille eli nimettömille kodinperusklassikoille esimerkkinä lasipullot ja -astiat sekä tuohi- ja korituotteet. Niille on tyypillistä perusmuoto ja neutraaliväritys. Vähän niinkuin vaatekaapissa mustat ja valkoiset t-paidat tai harmaa villaneule.

Tehtiin taas pikaisku Konttiin mieheni kanssa ja hyllyssä odotti ottajaansa kolmella ja puolella eurolla turkoosilasinen kuutio. Tämä kaunotar tulee palvelmaan, kuten kirkkaat sisaruksensa, maljakkona, säilyttimenä ja tarjoiluastiana.






 Lasiset kartiot ja kuutiot | kirppis ja halpahallit
Lasikupu ja sininen purkki | kirppis
Musta kukkaruukku ja kori | kirppis
Värilliset lämpökynttilät | Lidl
Värilliset kruunukynttilät | Indiska

perjantai 9. lokakuuta 2015

Hankintoja nukkekotiin

Viime viikonloppuna riitti erinäisiä tapahtumia: oli lasten harrastuksia, kaverisynttäreitä ja yhdet kihlajaiset, jotka vietettiin Oulaisissa, sata kilometriä Oulun eteläpuolella. Minun piti tietysti päästä siellä myös vasta avatulle kirpputorille Kirppis Saarijärvi. Siellä oli ihania isoja lasipulloja ja pari muuta kiinnostavaa esinettä, mutta minulle ne olivat liian hinnakkaita. Esikoista ja Kuopusta kuitenkin onnisti. He löysivat aivan ihania nukkekodin pienesineitä ja vielä edullisesti.








Pyykinpesukone ja pesuaineet | Sylvian family
Pöytä ja pinnatuolit | Lundby
Posliiniastiasto | Kahvila Amurin Helmi
Kori ja muut pikku esineet | Kirppis Saarijärvi

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Huudettu Suvi

Esittelyssä nyt Arabian Suvi suojaruukku, jonka huusin hyllyyn taannoin huutokaupasta. Tämä Gunvor Olin-Grönqvistin 70-luvun lopulla suunnitelema sarja sisältää maljakoita, ruukkukasvien suojaruukkuja sekä kynttilänjalkoja. Esineiden valkea pinta on mattamainen ja niittykasvien kuvat ovat siinä hieman koholla reliefin tapaan. Muotokieli on, sanotaanko nyt vaikka että, pyöreän jykevää.

Lapsuudenkodissani tälläinen oli, luulen että jatkossa sarjan muitakin yksilöitä löytää tiensä meille.




sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Inspiraatio NYT 1510

Iittala tuo markkinoille takaisin Kaj Franckin suunnitteleman Skandia aterinsarjan. Tämä sarja on ruostumattomasta teräksestä valmistettu aikanaan Hackmanin Sorsakosken tehtaalla vuosina 1952-1989 ja 1996-1998. Tällä sarjalla on syöty lapsuudenkodissani ja myöhemmin olen itselleni hankkinut Fiskarsin antiikkipäiviltä sarjan juustohöylän. Aterimien hinnat ovat aina olleet aika korkeita, mutta teräksisinä ne ovat kestävä sijoituskohde. 

Toinen mieltä lämmittävä juttu tässä kuussa on Asun-lehti ja erityisesti viimeisimmän numeron artikkeli valokuvaaja Pauliina Salosen kodista. Ihanasti kerroksellisuutta ja eurooppalaisia designklassikkoja. Lehden lukeminen oli yhtä juhlaa.

Oletko huomannut että HobbyHall on ottanut myyntiin Fabrikfarmin lastenkoristetyynyt. Hauskoja ja iloisen värisiä. Merkin julisteet ovat myös mahtavia.

Lopuksi vinkki MoMo kodeista ja sen aikakauden kalusteista kiinnostuneille. Huutokauppa Helanderin sivuilla on mukava artikkeli yhdestä kauniista kodista.