keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Unelmien lastensänky

Kun tytöt oli vauvoja, haaveilin Brion 3 in 1 lastensängystä. Sänky jäi silloin haaveksi. Nyt ostin Torista tuon sängyn Esikoiselle, joka vielä mahtuu siihen kivasti. Minusta tuo metallistin jalkojen sirous ja kulmien pyöristys tekevät tästä kauniin tulkinnan klassisesta pinnasängystä. Ja muunneltavuus on tietysti plussaa. Sänky on muuten monia pinnasängyjä pitempi 60x140cm. Punainen väri on erityisen mieluinen. Samaan syssyyn kiinnitettiin myös yövalot seinään.




maanantai 28. syyskuuta 2015

Palloköynnös

Kuopuksen juhliin askartelin puuvillanarusta, askartelukartongista ja kaksipuoleisestateipistä mukavan palloköynnöksen kattoon ripustettavaksi. Pallot tein Fiskarsin kuviolävistimellä. Tarkoitus on käyttää köynnöstä myös tulevissa juhlissa, mutta siitä saisi myös aika kivan lahjanarun. Ideoita köynnökseen voi hakea esimerkiksi Pinterestistä hakusanalla garland.





sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Synttäritarjoilut

Meillä on tänään vietetty sekä kaveri- että sukulaissynttäreitä viisivuotiaalle Kuopukselle. Huh-huh, mutta kivaa oli. Tajusin juuri etten muistanut kuvata karkkikorujen tekoa, lahjoja tai kaveripusseja. Huomaathan eilen illalla askartelemani garlandin eli palloköynnöksen katossa sekä tsatsikivoileipäkakun.








keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Maalia, valoa ja hiekkaa

Tänä kesänä rinnetalon alakerran julkisivu on saanut vaalean harmaata maalia kaikkiin pintoihin; puuosat, betonipinnat ja metallit kaikki samalla sävyllä Tikkurilan 569X. Luottosähköasentaja kävi juuri iltojen pimetessä asentamassa uudet ledvalaisimet ja valonheittimet liiketunnistimella. Puuportaat ovat olleet petollisen liukkaat nollakeleillä. Sekoitimme hiekkaa maalin joukkoon ja ensi talvena testataan miten toimii liukkaudenestona. Lähtötilanteen voi katsoa täältä.








sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Huudettu annoskarahvi

Eräänä perjantaina laitettiin tytöt mummolaan ja viihdytimme itseämme huutokaupassa. Ensikertalaisena äimisteltiin jänniä huutokilpailuja, huonekalujen halpoja hintoja ja muutamia todella outoja huudettavia esineitä. Sali yltyi melkoisiin huutoihin täytetystä Tenon lohen päästä. Lopulta minäkin huusin jotain. Kaj Franckin suunnitteleman annoskarahvin, joka on tarkoitettu alunperin ravintolakäyttöön. Ehkä siksi tästä esineestä on vaikea löytää tietoa, mutta sitä on valmistettu 10, 20, 30 ja 40 cl kokoisina ja eriväreissä. 

Meillä tämä ruskea annoskarahvi tulee toimimaan maljakkona. Hienosti se istuu Kartio lasiesineiden, Teema kaatimen ja Wirkkalan karahvin joukkoon. 






torstai 17. syyskuuta 2015

Marimekkoa tarroina

Juttuni Marimekon 100 kortin boxista sai valtavasti kommentteja. Mitä sanotte tästä? Marimekko Box of Labels, jossa on 30 arkkia erilaisia ja monenkokoisia Marikuosisia tarroja. Kuoseina on tällä kertaa melko uusia malleja mm. Lintukoto. Aion raskia käyttää näitä paketointiin, tavaroiden nimikoimiseen ja tyttöjen nukkekotiin saattaa myös jotain päätyä.






sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Inspiraatio NYT 1509

Kun törmäsin Internetin kuvavirrassa alla olevaan kuvaan, lumouduin täysin. Astiakaapissani saisi näyttää tuolta. Upea sinisävyinen combo Arabian, Iittalan ja Nuutajärven astia-aarteita eri vuosikymmeniltä. Kuvan halusin ehdottomasti jakaa kanssanne ja samalla saataa tietoonne, että MyIittala Vintage tapahtuma on tänään Kellohallissa Helsingissä. 












Sisustuksessa näkyy paljon tällä hetkellä väripalkkeja kalusteiden ja esineiden kuvioinnissa. Jotain samaa löytyy Lundian värillisistä MDF-levyovista hyllyistä sekä Hemin Alphabeta Lamp kattovalaisimista, jotka on suunnitellut Luca Nichetto.







Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa entisen Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin Helsingin koti täältä. Mielenkiintoista ja virkistävää katsoa kotia, jonka tyyli poikkeaa suomalaisesta valtavirrasta. 


perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksy ovella

Variksenmarja (Empetrum nigrum) eli kaarnikka löytyi Bauhausista, kaivoin kynttilälyhdyn ja betoniset kurpitsat talviteloilta - nyt syysistutukset etuovella ovat valmiit. Ryhmää täydentää etualalla näkyvät pyöreälehtiset pensastädykkeet (Hebe). Korkeaan ruukkuun on istutettu kartiovalkokuusi (Picea glauca), josta toivon olevan iloa vähintään jouluun asti. 








keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kukkasipuli ihanuuksia

On se aika taas vuodesta, kun voi pikku hiljaa alkaa istuttamaan kukkasipuleita maahan toiveikkaana. Ja voi sitä iloa, jos jotain nousee maasta. Olen täysin hurahtanut sipulikasveihin, vaikka noihin hoitamattomiin rikkaruohokasvustoin ei juurikaan kannataisi investoida. Kuvissa muutama suosikki: narsissi Emerald green, Laukka Cameleon ja Kauppilasta tulppaani evergreenVinkki: yksi narsissien hyvistä puolista on etteivät ne juuri maistu jäniksille, kaneille, myyrille eikä kauriille.

 















































Syksyllä istutettavaia kukkasipuleita saa hyvinvarustetuista puutarhakaupoista ja tavarataloista. Jos haluat tilata netistä tässä muutamia toimittajia listattuna:


sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kontista kotiin 2

Eilen kirjoittelin parhaista SPR:n Konttilöydöistäni, tänään kerron viimeisimmästä. Tyttöjen ollessa harrastuksissa Kontin lähellä, teemme mieheni kanssa usein pikaiskun Konttiin. Myymälän vitriinissä on jo jonkin aikaa ollut Friedl Holzer-Kjellbergin pieni riisiposliinikuppi Rivi. Päätin ostaa sen jo olemassa olevan matalan pikkukupin Viirun seuraksi. Nämä Arabian riisiposliini esineet ovat olleet tuotannossa 1950-1974. Tiesithän että Itävallasta muuttanut keramikko oli naimisissa Arabian insinöörin Erik Kjellbergin kanssa. 

Muistutuksena vielä: Kontti osallistuu tänä vuonna toista kertaa omalla osastollaan Suomen suurimpaan sisustustapahtumaan Habitareen 9.-13.9. Helsingin Messukeskuksessa. Kontin osaston numero on 3d69 ja ostoksia voi tehdä koko messujen ajan. Ja eikun löytöilemään!







lauantai 5. syyskuuta 2015

Kontista kotiin

Punaisen Ristin Kontista otettiin yhteyttä Materian tajuun yhteistyön merkeissä. Syyskiireiden vuoksi tällä kertaa kieltäydyin, mutta rupesin laskemaan millaisia löytöjä olen olen Kontista tehnyt: huonekaluja, astioita, kirjoja ja paljon leluja lapsille. 

Kokosin tähän parhaimistoa hienoista löydöistä. Ruokailutilan Piirosen Arena 011 tuolit ja terassin pikkupöytä duunauksen kautta jokapäiväiseen käyttöön. Kontista löydetyt Arabian kukkapurkit ja sininen Kartio maljakko ovat arkisia, mutta kauniita. Hullunhalvalla ostettu lasikupu ja viimeisessä kuvassa hullun kallis Arabian Noakin arkki. Kaikki ihania tavaroita tarpeeseen ja mielihyvää tuomaan. Nämä löydöt yksilöivät meidän kodin juuri meidän kodiksi.

Kontti osallistuu tänä vuonna toista kertaa omalla osastollaan Suomen suurimpaan sisustustapahtumaan Habitareen 9.-13.9. Helsingin Messukeskuksessa. Kontin osaston numero on 3d69 ja ostoksia voi tehdä koko messujen ajan. Ja eikun löytöilemään!






keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Sapettaa

Olen viime aikoina särkenyt urakalla astioita, varmaan tonneittain. Tänään pudotin Hackmanin Kesä emalikulhon työpaikan parkkipaikalla asfalttiin ja arvaatte varmaan loput. Emalin paloja irtosi astian sisäpuoleltakin, joten lounaskin menin tärviölle.

Hyvä uutinen viime päiviltä on tieto että sappisaippuaa saa nestemäisenä ja sitä löytyi Ruohonjuuresta. Sappisaippualla pesen valkoista nahkasohvaa, jolle olen myös viime aikoina lahjakkaasti pudotellut yhtä sun toista ruokaa. Teeveedinner on valkoisen sohvan surma.

Toisesta kuvassa näkee millä lohduttaudun näistä arjen naurettavan pienistä mielipahoista.