tiistai 30. kesäkuuta 2015

I shop TRE

Näissä kuvissa vilahtelee Tampereelle suuntautuneen pitkän viikonlopun ostoksia. Kaikenlaista pientä kivaa tarttui mukaan.






Klaffitaulu ja musta "sienilamppu" | Tiger store
BUNSÖ lasten aurinkotuoli sekä LÖYDÄ! OSA 1 kirja säilyttämisestä | Ikea
Pink Cadillac pienoismalli ja nukkekodin astiasto | Amurin Helmi
Lehtipinossa päällimmäisenä uusi sisutuslehti Asun 

maanantai 29. kesäkuuta 2015

I kiss TRE

Oltiin pitkäviikonloppu Tampereella. Majoituttiin 45 neliöisessä Forenomin CITY Suitessa ja hyvin sopi meidän perheelle, kun saunakin löytyi. Aluksi epäröin varausta, koska haluan lomalla valmiiseen aamiaispöytään, mutta läheisen museon kahvila Amurin Helmi korvasi hyvin puutteen. Läheltä löytyy myös Sale, Valintatalo, R-kioski, grilli ja Väinö Linna leikkipuisto. 

Pääkohteena oli majoituksesta kävelymatkan päässä oleva Särkänniemi ja Koiramäki. Delfinaariossa vierailtiin myös. No mukavaahan siellä oli. Meillä on periaatteena lomalla, että huvittelun ja shoppailun lisäksi myös museoita, historiaa ja luonnonnähtävyyksiä. Yöpaikan vieressä onkin Tampereen taidemuseo vanhassa viljamakasiinissa ja siellä Kumiankka veistos sekä Muumi näyttely. Tällä kertaa Tampereen reissulla erityisen vaikutuksen teki Tuomiokirkko ja muukin kaupungin arkkitehtuuri. Sunnuntaina vierailimme vielä Pispalanharjulla nauttimassa siellä olevan Vesisäiliönmäen leikkipuiston näköaloista. 

Oululaiselle Tampere tarjoaa shoppailumahdollisuuksia mm. Tiger Storen rautatieaseman lähellä ja Koskikeskuksessa, Indiska Hämeenkadulla ja tietysti Etelään menevän moottoritien varressa Ikean. Ostoksissa kerron tulevissa postuksissa.












torstai 25. kesäkuuta 2015

Pääovella tapahtunutta

Pääovelta otetuissa kuvissa laukkoja eli Alliumeja maljakoksi muuntuneessa kynttilälyhdyssä. Näkyy kuvissa myös mieheni vaaleanharmaaksi maalaama terassin laudoitus ja betoniosa. Vielä pitää sutia taittopöytä samalla sävyllä. Vertaa entiseen, kyllä on mielestäni raikastunut. 

Lisäksi jossakin kuvassa vilahtaa erittäin harvinainen kesäilmiö eli aurinko. Mukavaa vkloppua kaikille!







tiistai 23. kesäkuuta 2015

Olen ainutlaatuinen

Pia Wallénin Briolle suunnittelema piianpeili My First Reflection 2008 on tarkoitettu sekä tyttärille että äideille. Peilin takana on teksti "Olen ainutlaatuinen" sekä salalokero aarteille. Wallén lienee tunnetumpi ristikuvioidusta huovastaan.

Kun näin tämän esineen muutama vuosi sitten ensi kertaa, ihastuin heti sen lapsekkaaseen charmiin ja pirteään väritykseen. Joku halusi tästä halvalla eroon Tori.fissä ja minä tietysti toisen karsimisinnostusta tukemaan. Täällä postailee onnellinen uusi omistaja. Tai jaa, minähän ostin sen tytöille.






lauantai 20. kesäkuuta 2015

Humalasalko

ja muita mummolan pihan ihanuuksia näin vuoden pisimpinä päivinä. Tänä vuonna kesä on juhannusruusujen verran myöhässä. Ollaan syöty työkaverin inspiroimana paahtopaistisalaattia ja lilluttu kylpypaljussa. Juhannusaaton illan päätti todella huikea auringonlasku, josta ei ole kuvia, koska siitä nautittiin vain livenä. Lämpöistä juhannusta kaikille!

Humalasalot

Kurjenpolvi

Puna-ailakki

Syreeni



Siperianunikko


keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Inspiraatio NYT 1506

Yksiö puutarhassa on puinen, teollisesti tuotettu miniomakotitalo täydennysrakentamiseen. Olen seurannut jo aikaisesta vaiheesta tätä mielenkiintoista projektia ja on ollut mukava seurata kodin rakentumista. Tutustu videoon ensimmäisestä valmiista kodista. Onnea uuteen kotiin Olli!



































Olipa muuten kerrankin tehty helpoksi viedä blogi uudelle Blogit.fi sivustolle. Ehkäpä tulee löydettyä sieltä uusia blogituttavuuksia ja inspiraatiota.

Tiedän että Ilse Crawford Ikealle luoma sarja Sinnerlig tulee olemaan syksyn blogisuosikkiaihe. Malliston teemana on kosketusaistin tärkeys nykyajan ihmiselle. Katso ihastuttava video. Kuvien tuotteet voisin ainakin kotiuttaa.




sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Heimonsa ainoa suku

Paeonia on pionikasvien Paeoniaceae heimon ainoa suku. Wikipedia 
Perennojen kuningatar tuli tänä kuninkaalisten häiden viikonloppuna meille synttärilahjana. Onhan se klisee, mutta upea sellainen. Puutarhan omenapuukin on juuri nyt todella kaunis, vaikka sitä eräänä kevättalven sunnuntaina kovasti karsin. Ihanat maljakossa. Jos blogissa olisi tuoksuominaisuus, hurmaantuisitte.


 




perjantai 12. kesäkuuta 2015

3 parasta terrakotta ruukkua

Silmääni tarttui pari ihanaa punasavista ruukkua ja kokosin ne tähän muistiin. Ensimmäinen on Nick Fraserin ihana kulmikas ruukku, jossa klassikko tuote on uudistettu geometrisellä muotokielellä. Suomessa ainakin Armas design sisustusliike Helsingin Vuorimiehenkadulla on myynyt tätä. Toinen on Indiskan Macrame, joka on kuin kampakeramiikka kaudelta tehty löytö. Kolmantena on puhdaslinjainen Ikean INGEFÄRA, jota on saatavana erikokoisena. Haluaisin nämä kaikki ja kokoaisin niistä ryhmän.





keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Piilopaikan metsästys

Olen metsästänyt jopa unissani tätä Pauligin uusinta kahvirasiaa Piilopaikka, jossa on mukana myös mukava kahvimitta. Kuosihan on Arabian Arcticasta tuttu mustavalkoinen Piia Kedon taidonnäyte. Nyt sama kuosi siis astioissa ja kahvipurkissa. Lisäksi on saatavissa Fazerin keksejä samalla kuosilla koristelulla pakkauksella. Omani löysin lopulta Stokkalta. Pari purkkia kekseineen lähti päiväkodin täteille ja yksi omaan kaappiin Sanna Annukan purkin viereen.



sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Uusia makuyhdistelmiä

Kahvipullat oli sunnuntaiaamuna lopussa ja jotain hyvää teki mieli. Paahdoin paahtista ja sen päälle sinihomejuustoa. Koska mansikat oli syöty, lisäsin päälle vielä kirsikoita. Mahtava makuyhdistelmä, kieli meinasi sulaa.

Toinen uusi makuyhdistelmä syntyi vahinkossa. Luin viikolla jostain avocadotahnasta, jota ajattelin kokeilla kaupasta ostamani uutuuden tumman hapankorpun kanssa. Muistin reseptin väärin ja laitoin piparjuuren sijasta inkivääriä, jota löytyi jääkaapista. Vaan eipä haittaa, tuli tosi herkullista. Pääainekset ovat siis avocado, raastettu inkivääri ja jotain kermaista makua pyöristämään. Ohjeessa on ranskankerma, minulta kaapista löytyi majoneesia. Chilisoossiakin pikkusen lisäsin. 



lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tapio Wirkkala 100

Palaan vielä tähän Tapio Wirkkalan juhlavuosi asiaan. Yle on perustanut wirkkala100 sivuston ja siellä on aarteenetsintä käynnissä. Sivuilla on myös mukavia, lyhyitä videoita. 

Edellisessä jutun kommenteista ilmeni, että aika moni on kastettu Ultima Thule kulhosta. Laitan tähän kuvan meidän tyttöjen kastemaljasta. Alla on sarjan iso laakea vati, jonka päällä samasta sarjasta kulho, jossa vesi. Reunaa kiertää tuoksuköynnös. 

Viime vuonna tuli jo kirjoiteltua mestarista. Jutut olivat Wirkkalaa tuotannossa ja Vintage Wirkkalaa.

Muutkin blogit ovat huomioneet TW:n juhlavuoden; Häivahdys purppuraa blogista löytyy mielenkiintoiset kuvat matalista Ultima Thule kynttilänjaloista, Lasinkeräilijän blogissa on mielenkiintoista tietoa Wirkkalan Juhlalaseista ja Maiju Sawkin ihailee Ultima Thulen luonnonmukaista kauneutta. Ex-minimalisti on taas törmäillyt Tapio Wirkkalan tuotantoon Venetsiassa.


tiistai 2. kesäkuuta 2015

HBD TW

Tänään tulee kuluneeksi 100 vuotta Tapio Wirkkalan syntymästä. Googlekin näyttää tehneen täksi päiväksi kivan tribuutin tälle muotoilun mestarille. Emma museossa on pysyvästi esillä osa Wirkkala-Bryk kokoelmasta. Design museossa avautuu 5.6.2015 näyttely Wirkkala revivited. Iittala on myös huomioinut juhlavuoden mukavasti.

Minä kuvasin kotimme Wirkkaloita juhlistaakseni tätä päivää. On siellä muutama kuvauslainakin äitini astiakaapista. Ultima Thulet ja erilaiset kannut sekä karahvit ovat tämän hetken suosikkeja. Samoin Wirkkalan korut.