keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Nämä jäi mieleen 2014

Muutama otanta Materian tajua kiinnostavista asioista ja ilmiöistä kuluneelta vuodelta. Toivotan samalla kaikille lukijoille hyviä asioita tulevaan vuoteen!





Liityin Pop-blogit yhteisöön, jossa Pohjois-Pohjanmaan sisustus- ja lifestyle blogit tapaavat sekä jakavat infoa keskenään. Tämä on ollutkin yksi tämän vuoden bloggaustrendeistä, paikalliset yhteisöt, jossa samanhenkiset kohtaavat blogiporttaalirajojen yli. Heti tulee mieleen Åblogit ja Blogivaasa, mutta muitakin on. Näistä voisi vinkata ja linkata kommenttiboxiin.

Tove Janssonin syntymästä tuli 100 vuotta ja Muumi -muki villitys nousi juhlamukin myötä, jossa vain joka 6. oli varustettu rilleillä. Jokaisesta tuotteesta lahjoitetiin kaksi euroa UNICEFille. Meiltä löytyy juhlamuki, mutta rillit saa jäädä kuumeesta kärsiville.

Ateneumissa oli valtaisa yleisörynnistys Tove Janssonin näyttelyyn. Minulle tämä vuosi nosti Toven kuvataitelijana ja edelläkulkevana kansainvälisenä naisena. Kuvassa Toven omakuva, jota on kuvattu koko Suomen taidehistorian yhdeksi parhaimmista. Uusi elämäkerta Tee työtä ja rakasta on lukulistalla.

Uusia sisustuskauppoja rantautui maahamme; Vepsäläisen Fritz Hansen, Vitran myymälä sekä Habitat. Ja arvaa mitä, vaikka ehdin työasioissa piipahtaa Helsingissä, nämäkin on vielä näkemättä.

Bloggareiden yhteistyöt asuntorakennuttajien kanssa on nouseva ilmiö. Ruotsissa asuntomyynti sivustot ovat täynnä huikean hienoja stailauksia ja ainakin itselle melkoisia inspiraation lähteitä. Olethan vieraillut jo Entrancen sivuilla. Kuvissa on Time of aquarius Minnan stailauksia NCC:lle osa I ja osa II. Kävin läpi taas näitä Pauliina Salosen upeita kuvia ja ihastuin uudestaan. Myös Bambula blogin Naku on tehnyt hienoa yhteistyötä Boklok Ikean asuntokonseptin kanssa.

Tänä vuonna asuntomessut järjestettiin Jyväskylässä ja osallistuin muiden blogien ja lehtijuttujen kautta ;). Mielestäni ihanin ja oivaltavin oli Skammin talo, jossa perinteisten huoneiden sijaan oli tiloja. Lisäksi ulkotilat liittyivät jouhevasti osaksi kotia. Talo oli stailattu Marimekon tuotteilla ja sehän sopi hyvin, sillä minua on vaivannut koko vuoden melkoinen Mari-kuume.

Maija Isolan Marimekolle suunnittelema Unikko täytti 50 vuotta. Minulle mieluisampia ovat uudet dramaattiset väriyhdistelmät ja kuvan monivärinen versio.

Iittalan uusille sisutustuotteille en oikein lämmennyt, vaikka Residence lehti palkitsi Matti Klenellin Kerros pöytähyllyn vuoden sisustuslisävarusteena. Leimun valaisimen uusi väritys on kuitenkin mielestäni täydellinen.

Yrjö Kukkapuron Karuselli tuoli täytti myös 50 vuotta. Tämän tuolin hinta on pöyristyttävä, mutta kaunis se on ja ehkä parhain lepotuoli ikinä istua.





tiistai 30. joulukuuta 2014

Lopeta sisustaminen

Olen silmäillyt ja lueskellut Saara Henrikssonin ja Aino-Kaisa Leinosen kirjaa Leppoisa opas huusholliin. Oppaan tarkoitus on helpottaa arkea ja siinä on monenlaista siivous sekä järjestelyohjeita eri huoneisiin kotona. Kirja on näppärä opus, mutta kyllä kirpaisi kovaa kohdassa Olohuone..., jossa kehotetaan lopettamaan sisustaminen ja unohtamaan design. 

Mahdoton rasti minulle. Kehotus aiheuttaa minussa kovaa vastustusta ja suoranaista ärtymystä. Itseni tuntien tässä piilee jokin totuus, koska kapinoin. Pitää pureksia aihetta ensi vuonna. Tavoitteena kotona on rento ja kaunis sisustus vasemmalla kädellä. Jotain sellaista mitä oli joulukuun Deko lehden kodeissa. Olen jännittyneenä seurannut muuttuuko Deko lehden tyyli uuden päätoimittajan myötä, mutta ainakin vielä tykkään. Missähän muuten tyyli-idolini Ulla Koskinen nyt vaikuttaa. Tälläisia tyyliguruja ei varmaan kirjan hengen mukaisesti saisi olla, mutta minkäs leopardi täplilleen mahtaa.

Kirjan teemoihin vielä palatakseni. Inhoan siivoamista, mutta tykkään siististä kodista, joten meillä siivotaan kerran viikossa ja kaksi kertaa vuodessa, joulun ja juhannuksen tienoolla, tehdään perusteellisempaa siivousta esimerkiksi saunassa. Koska siivotaan säännöllisesti, ei synny katastrofia vaikka joku viikko jää vähemmälle tai kokonaan väliin. Petrausta voisi tehdä säilyttämisen ja kierrättämisen saralla. Siinäpä tavoitetta tulevaan vuoteen.

Oma kirjani on ilmainen arvostelukappale Into Kustannuksesta.






































perjantai 26. joulukuuta 2014

Juhlista jaloin

Olipa ihania hetkiä, hyvää ruokaa ja leppoisa meininki. Kiitos läheisille ja kiitos pukki lahjoista. 

Tytöille joulupukki kieltäytyi tuomasta uutta nukkekotia ja allekirjoittaneen vanha kaivettiin naftaliinista. Joulun alusviikolla mieheni imuroi keskuspölynimurilla nukkekodin lattiamattoja ja minä puhdistin kalusteita. Joulupukin odotus sujui hyvin tyttöiltä nukkekodin lumoissa. Huusin Huutiksesta nukkekotiin lahjaksi valaistun joulukuusen.

Kuvissa on paljon mieluisia koristeita, mutta mielestäni myös pelkkä vihreä joulupuu, kaukaasianpihta, näyttää hyvältä. Löysimme Ikeasta oivallisen kuusenjalan, Hasselnöt ruukun, joka on vesitiivis. Pihta pysyy pystyssä Kekkilän isojen valkoisten koristekivien avulla.















maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulu saapuu jokaiselle

Joulusiivot tehty, piparkakkuja leivottu, laatikot ostettu, lahjat paketoitu ja kuusi odottaa koristeita. Rakennettiin tyttöjen kanssa jouluseimi Dubloista ja laitettiin oikein valotkin. Nyt rauhoitutaan läheisten pariin. Oikein lämpöistä ja rauhallista Joulua kaikille! 





sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Teeman jännät värit

Huomenna alkaa Iittala Sale ja siellä on myynnissä erikoiserä Teema astioita lilana ja ruskeana. Tarjolla on myös kuparinväristä lasia. Nämä olisi maukasta yhdistää normaalihintaisiin Kartio lasien ja Kastehelmien herkkuväreihin.





perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukukkia

ja vähän koristeluakin. Ostin taas noita Ilex marjaoksia. Olen niihin tosi tyytyväinen; oikea joulunpunainen väri, edullinen hinta ja kestävät pitkään hyvinä maljakossa. Amaryllikset leikkona ovat myös suosikkejani. Nyt vielä raidallisina, mutta valkoinen on tietysti se paras väri. Olen etsinyt Saara Hopean Näppylämaljakkoa, johon voisin laittaa hyasintteja. Yksi meni jo kirpparilla ohi, kun epäröin sen kuntoa. Olisi kannattanut ostaa halpana pois, ilmeisesti sipulit multineen aiheuttavat hieman samentumista lasille.

Olen jäänyt joululomalle. Tai itseasiassa irtisanouduin työstäni ja loppiaisen jälkeen minua odottavat uudet haasteet. Työkavereiden jättäminen kirpaisee. Läksiäislahjaksi saamaani herkkukoria olen verottanut ja nauttinut ihanan elokuvan Julie & Julia, joka kertoo ranskalaisesta ruuasta ja bloggaamisesta. Herkullinen elokuva, olethan katsonut.









sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Lyhtyä ostamassa vol.2

Kun kerta Luhdan Tupalyhty jäi sisälle, piti vielä löytää yksi lyhty vanhan, rahnaisen tilalle ulos. Onneksi toinen ihana löytyi ja kesäaikaan siinä voi pitää esimerkiksi perennapenkistä leikattuja ritarinkannuksia. Lehtikuusen oksaan kootut koristeet saavat tällä kertaa jäädä ulko-ovelle tulijoita tervehtimään. 

Olen muuten tosi tyytyväinen tuohon buksipuuhun. Se on hintava hankinta keväisin, mutta siitä on jo nyt ollut yli puolivuotta iloa. Money well spent.






Tähti lasimalja | Kärkkäinen
Piparkakkumuotti | Marimekko
Riippukoriste, Pähkinänsärkijä | Vintermys Ikea
Sipulikirkontorni kynttilät | ostettu useita vuosia sitten Stockmannilta





lauantai 13. joulukuuta 2014

Lyhtyä ostamassa vol.1

... ja kuinka sitten kävikään. Seuraava lienee useammallekin lukijalle tuttua. Metsästät hulluna jotain tiettyä tavaraa ja sitä ei vaan löydy. Pahimmassa tapauksessa ostat ihan hyvän. Seuraavassa hetkessä etsimääsi tavara tulee superihanana vastaan vaikka kuinka monta kappaletta.

Ja entä tämä toinen juttu. Ostat jonkun tavaran, jonka tiedät jo hyväksi, mutta kun se on livenä itsellä se yllättää olemalla vieläkin ihanampi.

Minulla on ollut sama ulkolyhty ainakin 8 vuotta, mutta nyt siitä oli lasit niin risana, että päätin ostaa uuden. Olin jo mielessäni päättänyt että hankin Luhdan Tupalyhdyn, joka on köyhän naisen versio Normann Copenhagenin LightHouse-lyhdystä. Kun toin lyhdyn sisään poistaakseni hintalaput, se oli niin ihana että jäi sisälle. Anno paperivalosarja pääsi valaisemaan sitä.

Toinen kuvissa oleva ihanuus on Marimekon joulukortit. Kyseisen Sanna Annukan kortin näin ja jäin koukkuun. Itse asiassa minusta koko jouluinen paperitavarasarja on mieluinen. Minulla on muuten tällä hetkellä valtaisa Marimekko huuma. Pitää jo hieman rajoittaa itseä.

Ulkolyhdyn metsästys jatkuu huomenna...





torstai 11. joulukuuta 2014

Kuviollista pellavaa

Oletteko huomanneet että tällä hetkellä niin kuumat pellavaiset liinavaatteet ovat saaneet kuvioita pintaansa. Yksiväriset toimii aina, mutta kyllä näissä kuviollisissakin on herkkuja.



  • Joulua ei ole ehditty juhlia, kun jo kevät saapuu kauppoihin. HM HOME pellava koristetyyny 14,99€.
  • Mokossa on huikea valikoima pellavatekstiilejä. Hawaii- printti tyynypäällinen 19,00€. Sarjassa on myös pöytäliina ja servetit. Rohkealle joulupöytään?
  • 100% pellava pussilakana Aqua kukinto 99,00€ myös Mokosta.
  • Kodin1 Anno-sarjan Keto pussilakana 59,95€ pestyä pellavaa.
  • Samasta sarjasta myös Anno Pallo pussilakana 59,95€ pestyä pellavaa.


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Maljakossa 2014

Kuluneen vuoden muisteloja lisää. Tein pienen koosteen kukkasista, jotka ovat sulostuttaneet kotimme arkea lähes viikottain. On tietysti rakastamiani sipulikukkia, erilaisia oksia ja tyttäremme minulle poimima voikukkakimppu. Onpa pari viherkasviakin eksynyt kuviin. Kukat hankin yleensä ruokaostosten yhteydessä tai omasta puutarhasta. Näissäkin kuvissa iirikset ja syreeninoksa ovat ilmaisia. Myös läheisiltä saan kukkia, kuten pajunkissat ja juhannusruusun oksat.

Tykkään rakennella kukkien ympärille pieniä asetelmia. Niissä kukat ja niiden maljakot käyvät vuoropuhelua suosikki koriste-esineet kanssa. Tiedäthän ne pienet turhuudet, jotka tuottavat vain puhdasta iloa. 

Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla. Vuoden 2013 kukkia voi kurkata täältä.



sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Toinen kynttilä

Apuva kun on kiire ja pimeää. Jaksaa, jaksaa. Kohta helpottaa. Jouluvalmistelut on tosiaan vaiheessa, mutta muutaman hankinnan olen tehnyt. Kukkakaupasta löysin suloisen kolibri amarylliksen. Odotan valkoisia kukkia nupusta avautuvaksi. Ruukun suojana Iittalan Purnukka. Kastehelmi tuikkujakin olen hankkinut lisää: karpalon ja mattavalkoisen. Pino kynttilänjalat on saatu lahjaksi. Kirkko on Prismasta ja sarjaan kuuluu myös taloja. Talot saivat tällä kertaa jäädä kauppaan. Robotti on hiihdellyt meillä jo pari vuotta :).








lauantai 6. joulukuuta 2014

Suomen kansallispäivä

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Tässä muutama kuva, jotka on otettu lämpimänä kesäpäivänä tämän päivän iloksi. Kuvien kukat ovat ruiskukka ja ritarinkannus omasta puutarhasta. Muistakaa katsoa myös taivaalta täysikuuta.





keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 kirppislöydöt

Tämä on ollut hyvä vuosi löytöjen suhteen. Hyvää ja halvalla moneen tarpeeseen. Erityisen iloinen olen jalkalampusta ja huonekaluista. Astioita hieman vähemmän tänä vuonna ;). Kuvakollaasissa olevat tavarat on kaikki ostettu Tori.fi kautta. Olen siirtynyt virtuaalisiin kirpparikierroksiin. Ne kaikken parhaimmat löydöt ovat Arabian Terttu ja Apila tässä postauksessa.  


Ikean Kulla valaisin
Niemen tehtaisen kerrossänky + nuken pinnasänky
Kotimainen jämerä käsinojallinen tuoli
Ikean Klubbo sarjapöytä
Marimekon Kihlatasku Esikoiselle
Arabian Kilta tarjoiluastioita/syviä lautasia
Arabian käsimaalattu lautanen
Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen kirja 12xkoti