sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen kynttilä

Hoosianna soi kirkoissa ja pieni paasto alkoi. Meidän adventtiin kuului kaupoissa käyntiä ja opiskelua. Kiireiset viikot edessä, mutta tarkoitus on myös levätä ja nauttia läheisistä tässä kuussa.

Kauneimmat joulukoristeet hain kätköistä, laitoin lehtikuusen oksaan ja kuvasin yhteiseksi iloksi. On Ajattomasta ajasta ostettu vintage kynttilänpidike, Iittalan pienois Ateenan aamu lasikoriste, paperinen vekkikoriste sekä discopallo. Oi, mitä aarteita joulukoristelaatikosta löytyikään. Pullo on kirpputorilta. Oikein lämpöisiä joulunalusviikkoja kaikille!



 

perjantai 28. marraskuuta 2014

Habitat auki

Habitat avaa kuluttajille ovensa tänään Makkaratalossa, Helsingissä. Verkkosivuilta voi katsoa tuotteita, jos ei vielä pääse paikalle. Verkkosivuja kahlatessa minulle tuli hieman pettynyt olo; 2014 Habitat ei tunnu niin kivalta kuin 90-luvulla, jolloin myymälöissä tuli käytyä. Esimerkiksi missä on ihanat lastenhuoneen tuotteet?

No, en vielä naulaa kantaani kiveen ennenkuin vierailen myymälässä. Jään odottamaan blogisiskojeni raportteja paikan päältä. Täältä voi katsoa Kotilon tunnelmat Habitatista. Jotain ihanaa kuitenkin löysin. Katso alta. 

Tänään tapahtuu eduskunnassakin. Vain yksi sana TAHDON.



  1. Kura riippuvalaisin paperia 39€.
  2. Mario säilytyslipas 29€.
  3. Cedar lepolesti 17,50€.
  4. Alexis vaaterekki 99€.



torstai 27. marraskuuta 2014

Kansallisgallerian verkkokaupasta jouluun

Kansallissgallerian verkkokaupasta voit ostaa tuotteita Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon museokauppojen valikoimasta. Verkkokaupasta löytyy erilaisia ja ajattoman kauniita tuotteita moneen makuun. Kokosin kuusi omaa suosikkia joulun viettoon. 



  • Ateneum: Pekka Halosen Luminen kataja -teos koristaa Ateneumin joulukalenteria 12€. Luukkujen takaa paljastuu jouluntunnelmaan johdattavia yksityiskohtia Ateneumin taidekokoelman teoksista. Joulukalenteri taiteen ystävälle.
  • Ateneum: jääraaputin Lumisia männyntaimia Pekka Halosen tuotannosta 5€. Tässä on tyyliä.
  • Ateneum: pakettikortit Kukkapoimintoja Ateneumista 9,50€. Tuo männynoksa kortti on täydellinen joululahjapakettiin!
  • Sinebrychoffin taidemuseo: Naisen muotokuva mikrokuituinen silmälasiliina 5€ ja silmälasikotelo 10€. Varmaan pakko kotiuttaa.
  • Kiasma: Marimekon ja Kiasman Kimpassa-näyttelyyn tehty muki 15€. Myös muita kivoja Kimpassa tuotteita.


sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Emännän tuoli

Tein tässä taannoin ihanat kaupat Tori.fi:ssä. Alle sadalla eurolla sain jälleenrakennuskauden tuolin, joka on mielestäni täydellinen pari kesällä kunnostetuille Arena -tuoleille. Jotenkin ruokailuryhmä näyttää nyt kokonaisuudelta. Tosin pöytä on vielä menossa vaihtoon, kaipaamme jatkettavaa mallia juhlahetkiin. Niin ja se astiakaappi on edelleen haussa.

Jos joku tuntee tuolin tekijän/valmistajan/nimen saa vinkata. Myyjälle oli kerrottu, että tuoli on Ilmari Lappalaisen Rehtorin tuoli, mutta kun olen tehnyt jäljitystyötä, olen alkanut miettimään että se voisi olla myös Stockmannin piirustuskonttorissa työskennelleen Olof Ottelinin käsialaa. Tuolini muistuttaa kovasti kyseisen herran Status -tuolia.

Arena tuolien käsinojallinen malli on mieheni vakioistuin ja nyt minullakin on oman käsinojallinen malli. Köyhän naisen Domus -tuoli ;).



  



Huoh. Mikähän tällä bloggerilla taas on. Kuvani ovat samankokoisia kuin ennen, mutta jos laitan alkuperäisenä kokona kuten yleensä, menee sivupalkin puolelle.

tiistai 18. marraskuuta 2014

MOMO kodin ideakirja

Tiedättehän ihanan Katja Lindroosin kirjan MOMO koti elementissään. Nyt tähän kirjaan on saatavana työkirja MOMO kodin ideakirja. Kirja on lähes pakollinen ostos momokodissa asuvalle, mutta minunkin piti tämä hankkia, koska aihe kiinnostaa. Kirjassa on muuten ihania postikortteja Riikka Katinkosken ja Niclas Wariuksen upeista kotikuvista. 

Jos aihe on ajankohtainen ja kiinnostaa, kannattaa hankkia myös naapurimaan opus Dags att renovera: vara rätt om detaljerna. Momokirjoja voi tilata MOMO internet-sivujen kautta, sieltä myös fb-sivuille ja Modest&Modern Pinterest boordeille. Tässä taisi muuten tulla ensimmäinen joululahjavinkki.








lauantai 15. marraskuuta 2014

Keraamiset rasiat

Hei olen Sari. Olen keräilyhullu. Yksi keräilykohteistani on Arabian kannelliset rasiat. Kokoelmaani kuuluu vanha Terttu -rasia, mustavalko Paratiisi, Runo -sarjan Kesäsäde sekä joulukausina 2010 ja 2011 myynnissä ollut Hallamarja. Uusin hankinta on Birger Kaipiaisen Apila, jota on valmistettu vuosina 1971-73 sekä 2006-2010. Minusta kuvio on aivan ihastuttava ja väri upea. Kivasti yhteensopiva Tomulan Tertun kanssa.

Huutiksesta sen löysin ja tein ensimmäiset kaupat kyseisessä huutokaupassa. Oli miellyttävä kokemus, myyjä toimi luotettavasti laittaen paketiin seurantakoodin. Arabian rasioiden keräily on huomattavasti hintavampaa kuin Marimekon peltisten rasioiden, mutta kaikki on kuitenkin olleet kohtuuhintaisia 25-80 euron väliltä. 







torstai 13. marraskuuta 2014

Onnittelut Harri Koskinen!

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2014 on valittu muotoilija Harri Koskinen. Hänet on palkittu useilla muotoilualan palkinnoilla ja vuonna 2007 Koskinen sai Pro Finlandia -mitalin.

Mielestäni Harri Koskinen on yksi merkittävimmistä tämän hetken suomalaisista muotoilijoista. Muotokieli on pyöreän minimalistista. Hänen tuotantoaan on ollut ilo seurata ja innolla odotan aina mitä tuleman pitää. Block -valaisin vuodelta 1996 miellyttää edelleen, suositulle k-tuolille en ole lämmennyt koskaan. Valitsin hänen tuotannostaan muutamia suosikkeja tähän:


Korona led valosarja 2014 Valoartelle
Kupu palovaroitin 2010 Jalo Helsinki
Kakkuvati Iittala art works 2009
Frekvenssi kangas Marimekko 2006
Puhdas kangas Marimekko 2008





maanantai 10. marraskuuta 2014

Peltiset pikkurasiat

Hei olen Sari. Olen keräilyhullu. Uusin innostuksen kohde on Marimekon pikkuruiset peltiset rasiat. Muutama oli jo ennestään ja YSMY-päiviltä hankin lisää. Mitään en näissä säilytä, eikä niille on mitään järkevää käyttöä. Ihan vaan keräilemisen ilosta. Onneksi hinnat ei päätä huimaa. 

P.S. Kuvauksissa kynttilät oli alustassa kiinni pelkällä steriinilla, heti linssisuojuksen suljettua, kynttilät puhallettiin sammuksiin. Älä kokeile tätä kotona. Muistakaa aina varovaisuus kynttilöiden kanssa.




perjantai 7. marraskuuta 2014

Pikarakastuminen Polyvoressa

Kaikki muut lienee jo tämän leikkipaikan löytäneet jo aikaa sitten, mutta mulle iski vasta nyt. Tein pikku kollaasin, johon valitsin suosikkeja Artekilta, Marimekolta ja Ikea PS sarjasta. Liila lasi ja messinki, ah! Tää olis niiku ensikoti opiskelemaan lähteneelle nuorelle.


torstai 6. marraskuuta 2014

Kun kummisetä sohvan osti

Kävin kesällä kylässä kummivanhempieni luona ja ihastelin taas heidän takkahuoneensa tunnelmaa. Talo on 70-luvun tiilinen rinnetalo ja alakerrassa on takkahuone, joka toimii tv-katseluhuoneena, työ- ja kirjastotilana, vierasmajoituspaikkana ja onhan siellä se takkakin. Kalusteista hienoin on mielestäni vuodesohva 60-luvulta. Iskussa edelleen. Siinä vuodesohvassa on kaikki kohdillaan ja moni uudempi saisi ottaa mallia. Sohva on jämäkkä, mutta mukava istua. Aukeaa todella helposti vuoteeksi ja on hyvä nukkua. Kestänyt hyvin aikaa ja miellyttää silmää edelleen. 





sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kaikenmoista vol.11

Ollaan tultu marraskuuhun. Tekisi mieli painua talviunille. Menneitä on muisteltu, hyvällä. Lapsen suusta: "Äiti on lämmin ja pehmeä". Aikuiset sanoisi olet läski. Kasvukipuja: Esikoinen sai kutsun synttäreille, Kuopusta ei ollut kutsuttu. Meidän tytöillä on vain reilu vuosi ikäeroa ja kotona yritetään opettaa tasa-arvoon. Tällä viikolla ollaan sitten opeteltu yksilöllisyyttä. Kuopus on ottanut yllättävän hyvin asian. Tyrnimarjamehunväristä juhlaa on vietetty leivosten verran.