maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kaikenmoista vol.7

Ihanaa. Tulppaaniniput ovat nyt niin edullisia, että voi ostaa useita eri värejä ja tehdä sekakimpun. 

Iiittalan Iik päiviltä hamstrasin 3 kappaleen paketin Ateenan aamuja. Kuulkaapa, olen soittanut aiemmin hankkimiani "lasikelloja" ja kauhukseni huomasin että varovaisuudesta huolimatta niihin on tullut hiussäröjä. Älkää siis heiluttako lasipuikkoja yhteen, vaikka niistä lähteekin kaunis sointi! Laitoin yhden uuden Ateenan aamun maljakkoon kuten oksan.

Laatikon pohjalta löytyi iloisen väriset kynttilät ja ne laitettiin sunnuntaina päivällispöytään. Mistähän ostan jatkossa värilliset kynttilät, kun Tiimaria ei enää ole.











perjantai 28. maaliskuuta 2014

Seitsemän savuista vihreää

Tämä vihreän sävy on minulle uusi tuttavuus ja yhtäkkiä näe sitä kaikkialla. Tämä sammutettu sävy on tyyni ja lempeä. Vihreä yhtä kaikki ja siksi hyvä.





Tästä kuvasta ihastus alkoi. Katso laatikkoa lattialla ja ennen kaikkea sitä miten kaikki on laitettu yhteen. Muuten tuo Ikea PS 2012 3-istuttava sohva oli viime Ikea reissulla poistopisteessä ja meillä meinasi melkein lähteä sohva vaihtoon. Kun tuo sohva aikanaan tuli mallistoon en siitä tykännyt, nyt olen hulluna siihen. Onkohan kenelläkään käyttökokemusta.


Tämä kuva on Fantastic Frankin sivuilta ja kannattaa katsastaa sieltä koko koti. Pitkä sohva, joka on oikeastaan peräkkäin asetetut runkopatjat nappitaustalla. Katsokaa vuodesohvan ja samettityynyn huikeita sävyjä.




Artekilta on nyt saatavana 69 tuoli Paimion väreissä: keltaisena, vihreänä, turkoosina, oranssina, valkoisen ja mustana. Samoilla sävyillä on saatavana myös 60/E60 jakkarat.



Myös Artekin myymässä Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle tuolissa on uusi sävy Salvian vihreä.



Muuton tuotteissa on useissakin tämä vihreän sävy. Kuvassa Cover chair ja Unfold kattovalaisin.



Tähän upeaan Neometron kotiin ihastuin Est Magazinen sivuilla. Loistavaa värien käyttöä. 
Katsokaapa mikä sävy on vasemmassa kulmassa, jalkalampun takana.



keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kurkkaus leikkihuoneeseen

Leikkihuoneen ovelta näkymä on raikas ja seesteinen. Eipä katsota peremmälle ;). Esikoisen kotileikeissä on sulassa sovussa Lundbyt, Ikeat ja mummolta saadut astiat. Vähän kuin äidillä.









sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Astiakaapin paikka

on selvillä, mutta muuten olen vielä eksyksissä. Astia-aarteeni ja servettikokoelmani kaipaavat sopivaa huonekalua, johon nätisti asettua. Sen olen Hanni Koroman kirjaa lukiessa tajunnut, että kotimme kalusteiden kannattaa olla kompakteja ja siroja. Taannoisella Kemi-Haaparanta retkellä vierailin sekä Aseman torilla että tietysti Ikeassa. Oli ajatuksia herättävä kierros. Olisiko sopivin kaappi elämää nähnyt vai juuri pakasta vedetty. Haluanko että astiani näkyvät vai haluanko vain tehdä kaapin päälle nostoja valikoiduista herkuista. Tarvitaanko välitaso vai pelkkä puolikorkea kaappi. Pitääkö kaapin nousta esiin vai siinä olevien tavaroiden.

Pohdittavaa riittää. Ruokailutilan metamorfoosi on vasta hautumassa. Sisustaminen on ajan ja rahanpuutteen sekä tyylin työstämisen ohessa muuttunut projektista prosessiksi.

Inspiraatiota olen saanut Kettukarkin MaireltaTasapainoa tavoitellen Saijalta ja Da daan Annalta. Kiitos.









keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kaikenmoista vol.6

Kevät jarruttelee tällä hetkellä tuloaan, mutta aurinko valaa uskoa. Tyynyt yhdessä läjässsä siivouksen jälkeen. Anoppi toi mieluisan tuliaisen, paljon pajunkissoja. Kartio kaadin tekee maljakon virkaa. Minibanaanit lähti ostoskoriin, koska ne oli niin söpöjä. Lähti sinne pari Bebe leivostakin vastoin paastonajan lupauksia. 










P.S. Lauantaina 5.4.2014 klo 10.00 osallistun Oulun Seudun sisustusbloggaajien Sisustuspäivään. Jos olet sisustusbloggaaja Oulun seudulla tule ihmeessä mukaan. Lisäinfoa Johannan blogista täältä



sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kevättä sisääntuloon

Olen malttamattomana odottanut hetkeä, jolloin on aikaa hieman harjata pihaa ja laittaa kevättä sisääntuloon. Nyt sellainen pieni väli löytyi ja tuntuu melkein yhtä hyvältä kuin se että olen saanut liinavaatekaapin siivottua. Ja tietysti heti iski takatalvi. Onneksi suurin osa asetelmasta on pakkasen ja lumen kestäviä.

Lehtikuusen oksia tupsahti taas tarjolle. Kotimme lähellä on ollut energiapuukasa ja nyt kun se vietiin pois, jäljelle jäi hieman risuja, joiden joukosta pongasin lehtikuusen oksia koristeeksi.






Arabian kukkaruukku/ kirppis
lasipullo/  kirppis
rautapunnukset/ kirppis


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lukunurkka: heti klassikkolistalle

Kyseessä on tietysti Sami Sykön kirjoittama kirja Hanni Koroman sisustuksista Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin. Kirja on kaikkea sitä mitä toivon hyvältä sisustuskirjalta. Napakka teksti, ajatuksia ja ideoita herättävä sisältö sekä Jaanis Kerkiksen upeat kuvat. Kirjan lopusta löytyy Viime hetken vinkit osio, johon on kerätty kirjan sisustusideoita. Hyvä idea sekin. Hiplailin kirjaa kirjakaupassa, mutta päätin tarkistaa saako sen edullisemmin internetin kautta. Ja sai.

Hanni Koromaa olen fanittanut jo aiemmin Lokki huvilan yhteydessä. Jaanis Kerkis ja Sami Sykkö ovat tehneet myös ihastuttavan kirjan erikoisista kodeista Sisäänkäyntejä, jonka voi lukea pdf-tiedostona täältä.

Kirjassa oli muuten maininta Pentti Pietarilan kirjasta Rakennusten värit ja koristetyylit. Piti heti rynnätä kirjahyllylle ja sieltähän se löytyi :). Tämäkin kirja on muuten tilattavissa Adlibriksen kautta. Tikkurilan sivuilta löytyy myös Pietarilan kirjan julkisivuvärikartat.






lauantai 8. maaliskuuta 2014

Suomalaiset design korut

Nämä ovat nousussa. Eikä ihme. Suomessa on tehty upeita design koruja jo aikaan Pietarin hoviin ja tehdään edelleen. Erityisesti lähellä sydäntä on tällä hetkellä korut jälleenrakennuskaudelta 70-lukuun. Tietoa näistä koruista on entistä enempi saatavissa. WSOY julkaisi viime syksynä Keräilijän Aarteet -kirjasarjassa upean teoksen Pentti Sarpanevan tuotannosta. Aarikka on juuri avannut nettimuseon, josta on helppoa ja kivaa selata koruja ja muitakin tuotteita 50-luvulta 90-luvulle. Linkki Aarikka -museoon on tuossa sivupalkissa. Siellä on myös linkki vanhoihin Kalevala koruihin

Jos haluat kantaa juhlissa näitä designkoruja, mutta et sellaista omista, ei hätää. Käänny Koruvuokraamon puoleen ja saat mielestäni edullisesti lainata heidän upeita koruja. Valikoima on laaja ja myös miehille löytyy tuotteita. Tulevat kesämorsiammet huomatkaa upea hopeinen häätiara helmillä.

Korupostauksen myötä hyvää Naistenpäivää teille ihanaiset! 



Jorma Laine, Turku 1974




Korujen kuvat on lainattu luvalla Koruvuokraaamon internetsivuilta.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kaikenmoista vol.5

Tässä kuvakavalkadi viikonlopulta. Oululainen Yuki Sushin insideout makit on uusin ruokaherkku. Ja sitten ne pakolliset joka bloggarin keväiset tulppaanikuvat. Avocadopastaakin olisi tarkoitus vielä kerran kokeilla, jospa se tällä kertaa hurmaisi, kunhan raaka-aine ensin kypsyy.