keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Mielessä itää

Ulkona paukkuu pakkaset, mutta minun mieli on jo karannut tulevaan kasvukauteen. Siemenkuvastoja on tipahdellut postilaatikosta ja kaupoissakin niitä jo näkyy. Ostin jo melkoisen kasan pääasissa yksivuotisia, suoraan maahan kylvettäviä kukkia. Tänä vuonna kasvulaatikoihin tulee vain sellaista syötävää, jota varmasti käytän. Ja ehdottomasti kukkia enempi. Viime vuotiset unikkokokeilut kukkapenkissä eivät tuottaneet mitään, mutta nyt uudella uskolla kasvulaatikoihin.

Huomaa myös veikeät pinkit yrttisakset tai yrttikerihtimet kuten äitini noista sanoi. Nuo Fiskarsin valkoiset istutuslapiot ja möyhennyskuokka odottavat myös sulanmaan aikoja. 









maanantai 27. tammikuuta 2014

Kaikenmoista vol.3

Viikot vaan vilahtelee ohi. Työkiireiden hieman hellittäessä rästiin jääneet kotihommat painaa päälle. Kitara on Esikoisen 5 vee lahja. Tällä viikolla on herkuteltu mustikkarahkalla. Uunin päällä on Tamara Aladinin Carmen vaasien kokoontumisajot. Prisman kukkakimppujen ääressä meinas mennä sormi suuhun, niin monta ihanaa. Pienet gerberat loistavissa väreissä lähti somistamaan siivottua kotia. Sunnuntaina vietettiin anopin pyöreitä vuosia ja nautittiin kälyn tekemiä voileipäkakkuja, nam.








perjantai 24. tammikuuta 2014

Seitsemän sinistä

Sinisen himo ei ota laantuakseen. Tuntuu että sininen väri tulee jatkuvasti vastaan vai tarttuko silmäni vaan siihen. Tässä viimeisimmät ihastukset.




Elloksen Deidra tapetti. Tässä on marokkolaista henkeä ja Portugaliakin.



Nämä graaffiset kuviot kiehtoo ja katso miten ihana vaalean keltainen pöytä.


Klassiset vaatteet ovat Gina Tricotinkin kevätmalliston perusta. 
Kertookohan klassikoiden tulo halpisketjukauppoihin talouden epävakaisuudesta.
Tämä tyyli puree minuun juuri nyt.


Elloksen stailaus on keväisen raikas. 
Penkin väri ja muoto mielllyttää. 


Muodosta tulee mieleen 50-luvun hienon naisen hattu.

Iittalan tämän vuoden väri on Rain.
Tässä väri Kastehelmi kynttilälyhdyssä.
Kastehelmi sarja täyttää tänä vuonna 50 vuotta. 
Onnea Oiva Toikka ja Iittala!



keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kylpyvermeet

Näin pakkasella on ihana mennä saunomaan tai kylpyyn kuten meidän tytöt sanoo. Ja saunan jälkeen on ihana kääriytyä pyyhkeeseen tai pyyheponchoon. Ostin tytöille kivat vermeet: Marimekon Bo Boo pyyhkeet ja Hemtexin korvalliset kylpyponchot. Nyt ne ei vaan mahdu liinavaatekaappiin. Pakko varmaan järjestää ja inventoida koko liinavaatekaappi. Huonokuntoiset sekä ei-suosikit pois ja kiertoon. Viimeksi liinavaatekaappi onkin käyty perusteellisesti läpi muuton yhteydessä helmikuussa 2011. 





sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Jääpisarat

Pakkasessa on puolensa. Jäädytin Avotakan 1/2014 ohjeen mukaan ilmapalloissa vettä pyykkinarulla ja lopputulemana oli tälläiset kivat jääpisarat etuovea koristamaan. Ilmapallo venytetään hanan ympärille ja annetaan vettä tulla sopiva määrä. Sitten se vaikein osuus, ripustetaan ne jäätymään pyykkinarulle. Meillä pisarat jäätyivät yön yli ja sitten revittiin "kuoret" pois. 









perjantai 17. tammikuuta 2014

Bloggausnurkka

Tämmöinen se on tällä hetkellä (siivottuna). Inspiraationtaulun kortit vaihtui sini-vihreä-lila teemaan. Pikku-Liinusta hankittu keltainen Palaset-lokerikko on putsattu tarroista. Tiimarin loppuunmyynnistä hankin vihreän kivan rei'ittimen. Taskulaskin on ollut pitkään ostoslistalla ja nyt sitten ostin pinkin, kun ei parempaa tullut vastaan.





keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vintage -kirjasarja

Aluksi minulla oli Vintage fashion ja Vintage furniture kirjat. Joulun jälkeen löytyi kirja-alesta Vintage hääpuvut ja Vintage kengät. No, pakkohan se oli vielä hankkia Vintage käsilaukut. On se kyllä mukava kirjasarja.

Tulipa muuten samalla ostettua Suomalaisia valaisimia kirja, joka sitten löytyikin jo kirjahyllystä. Joten jos olet kirjasta kiinnostunut, lähetä sähköpostia. Pyydän kirjasta 15 euroa.






sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kaikenmoista vol.2

Vain pieniä otoksia elämästä juuri nyt. Mielessä pyörii kaapin ostaminen keittiöön aina vaan lisääntyville astioille. Esikoinen on sisustanut mielenkiintoisella tavalla joululahjaksi saamansa Koiramäen talon. Kävelylenkillä tuli hyvämieli jonkun lumesta tekemistä pupuista mäntyjen runkoon, siis lumigraffiti. Tyytäväinen rouva poseeraa Fiskarsin lumentyöntimen kanssa, joka oli Stokkan kanta-asiakas tarjouksena. Kaikki kynttilälyhdyt eivät vielä menneet varastoon, vaikka valo alkaa voittaa. Esikoisen 5veetä on juhlittu useaan otteeseen tällä viikolla. Hyvää tulevaa viikkoa kaikille!

P.S. Jotain outoa tapahtui lumigraffitikuvalle. Google+ lisäsi siihen lumisateen (gif-kuva). Vau. Kiitos.









lauantai 4. tammikuuta 2014

Kaikenmoista

Tässä uudella kameralla muutama otos meiltä kotoa. Kuvissa näkyy jouluksi ostettu Annika Rimalan Marimekolle suunnittelema Puketti tyynynpäällinen vuodelta 1965; keittiönkaapiston päälle kertyneet astiat sekä hyllyköstä valkoisia maljakoita ja joululahjaksi saadut Pino kynttilänjalat. Uuden kameran linssin läpi koti näyttää erilaiselta - kivemmalta. Lienee näköharha, mutta innostaa.





keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tulossa 2014

Hyvää Uutta Vuotta Kaikille! Tein pienen koosteen jutuista, joita Materian taju odottaa vuodelta 2014. Teillä lukijat on lupa odottaa hieman parempia kuvia - Canon 600D on saapunut taloon ja vanha pokkari jää kakkoskameraksi. Aika hyvin sekin on palvellut. Tuntuu ihanalta että pimein aika on takana ja edessä valoa.



  1. Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin on sisustuskirja jota odotan innolla. Hanni Koromasta olen kirjoittanut täällä aiemmin. Odotan innolla myös muita tämän vuoden sisustus- ja designkirjoja.
  2. Keräilijän aarteet kirjasarjassa ilmestyy Muumilaakso Arabiassa. Kirja Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla 1957–2014 tuotetuista muumiesineistä! Tämä opus on The Must muumiastioiden keräilijöille ja juhlistaa hienosti Tove Janssonin 100 vuotisjuhlaa.
  3. Tämän vuoden asuntomessut järjestetään Jyväskylässä. Messujen teemana ovat puu-tarha ja Aalto. Messujen tunnuslause on ”Kasvimaa ja kaupungin valot –Northern gardens & City lights”. 
  4. Pantone on määritellyt vuoden 2014 väriksi Radiant Orchidin. Hauska katsoa näkyykö väri sisustamisessa. Materian taju tykkää tällä hetkellä Indigon sinisestä ja vihreästä. Harmaa näyttää vaatteissa hyviltä ja kyllä se käy maalattuna pintanakin.
  5. Iittalan Vitriini -sarjaan on tulossa uusi pyöreä rasia. Uskon että muitakin ihania juttuja tulee tänä vuonna.
  6. Arabian Moments -sarja saa uusia mukeja keväällä. Torilla, Vesillä, Mökillä ja Metsässä näyttävät kivoilta ja värityskin miellyttää.
Tässä sneak peek tulevaan vuoteen. Olethan jo katsonut mahtavan  Emmas Desinbloggin diaesityksen viime vuoden jutuista ja ennusteen tulevasta.