torstai 31. lokakuuta 2013

F-sirotin

Kaj Franckin Arabialle suunnittelema suolasarvi eli suolasirotin on uusimpia kirppishankintoja. Tuote on ollut valmistuksessa 1953-1968. Aikanaan esine sai kritiikkiä siitä, että sen suuaukko tukkeutuu helposti. Meillä tämä sirotinsarvi ei ole keittiökäytössä vaan pienoisveistoksena asetelmissa.

Ostopaikkana oli Pelastusarmeijan kirpputorien verkkokauppa. Minulle uusi tuttavuus ja hieman häikkää ostotapahtumassa oli, mutta nyt tuote on onnellisesti perillä ja maksettu.









keltainen Oiva kulho | Marimekko
kuviollinen Kulinara purkki | Rörstrand 
ruskea Finel emalipurkki | kirppis
Arabian Memories purkki | tuparilahja
turkoosi Oiva lautanen | Marimekko
Aroniapensaan ja pensasmustikan punaiset syyslehdet  | omasta puutarhasta


sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Inspiraatio NYT 1310

Tällä kertaa väriä, verkkoa ja villaa inspiraation lähteenä.


  • Ruotsalainen Alcro on vuosien ajan tuonut värejä markkinoille mitä ihanampien kuvien kera. Nyt Alcro on lanseeranut ad.pashmina erittäin mattapintaisen sisämaalin. Kannattaa käydä sivuilla katsomassa värikartta. Ja lisää kuvia täältä. Nude tulee, oletko valmis? 












  • Nyt voisi alkaa neulomis- ja virkkausharrastuksen sen verta ihania lankoja ja tarvikkeita tarjoilee TJOCKT.






perjantai 25. lokakuuta 2013

Harsomaista betonia

"Vuoden 2013 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy Helsingistä kohteellaan Asunto Oy Lontoonkatu 9.

Voittaneessa työssä on uusi innovatiivinen julkisivuratkaisu. Palkinto annetaan erityisesti kuitubetonisen julkisivun kuorielementin arkkitehtuurista ja tuotekehittelystä. Voittanut ehdotus on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, jossa julkisivun harsomainen keveys uudistaa raskaaksi mielletyn rakennusaineen perinteisiä käyttötapoja.  Kohde sijaitsee Helsingin Vanhankaupunginlahden rantavyöhykkeen tuntumassa ja on säädeltyä vuokra-asuntotuotantoa. " Betoni.com tiedottaa, kuvaaja: Jussi Tiainen 

Kuviobetoni on saanut haastajan! Kohde haastaa myös kaikki muut Suomen vuokra-asuntotuotannot.








keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hyllykössä 1310

Kastehelmi tuikut ja keraamiset kurpitsat kertovat syksyn saapuneen. Hyllyköön on ajanut kaksi toivelistalla olevaa autoa ja puisia juttuja. Ripaus metallinhohtoa sekaan itsetehdyn särmikään kuution muodossa. Viikonloppuna oli ihana valo.











keraamiset kurpitsat | Prisma
Kastehelmi tuikut | Iittala
valkoiset maljakot | HM Home ja Prisma
Gerrit Rietveldin Punainen ja sininen tuolin 1917 pienoismalli | Pohjois-Pohjanmaan museo
puinen mallinukke | Hullut Päivät Akateeminen kirjakauppa
Cubebot Guthrie | Modern Museet webshop
kultaisesta paperista taiteltu kuutio | DIY
Mercedes-Benz SL 300 ja Porche 356B pienoismallit | Syysmarkkinat Oulun kauppatori



sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Flamingonkukka

Olen leikellyt flamingonkukka ruukkukasvista pikkuruisiin maljakoihin kukkia ja lehtiä. Tuoreet kukat ovat ihania.

Tuloksellisista viikkoa ja hyvä hetkiä teille lukijat!
Teitä on jo yli sata ja se lämmittää mieltä kovasti.





flamingonkukka (Anthurium andraeanum) | Stockmann Hullut Päivät
Göran Bäckin Kerho kannu Arabia | kirppis
kirkas Tamara Aladinin Carmen maljakko | kirppis
valkoinen lasimaljakko | HM Home



torstai 17. lokakuuta 2013

Sisustusblogien parhaat

Gloria, Glorian Koti ja Glorian ruoka ja viini -lehdet isännöivät jo toista kertaa 1.11. Gloria Blog Awards -gaalaa, jossa palkitaan Suomen parhaat tyyli-, sisustus- ja vintageblogit sekä ruoka- ja leivontablogit. Nyt kannattaa äänestää 18.10.2013 asti myös omaa suosikkiblogia Glorian Blog Awardseissa, sillä palkinnot ovat oikeasti hyviä.  

Kilpailu on tänä vuonna uudistunut siten että leivontablogit ovat saaneet oman sarjansa kuten myös vintagesisustusblogit. Tyyliblogit ovat saaneet ihan oman kategoriansa. Minusta nämä uudistukset ovat onnistuneita. Muuten mielenkiintoista tietoa blogien erilaisista kategorioista sekä TOP blogeista Suomessa sekä Euroopassa saa Cisionin sivuilta.

Sisustusblogituomaristossa on enempi jäseniä tänä vuonna. Kokoonpano on mielestäni arvovaltainen; on kaksi päätoimittajaa, sisustus ja vintagealan kaupallisia osaajia, sisustusarkkitehti ja oikeutetusti viime vuoden Paras sisustusblogi –voittaja ja tv:stäkin tuttu Katja Rinkinen Parolan Asema blogista. No ehkä valokuvauksen ammattilainen voisi täydentää tuomaristoa. 

Kilpailussa on Parhaaksi sisustusblogiksi ehdolla 7 blogia, Kauneimmaksi sisustusblogiksi on ehdolla 8 blogia ja Parhaimmaksi vintageblogiksi on ehdolla 5 blogia. Viime vuonna Parhaaksi oli ehdolla 10 blogia ja Kauneimmaksi 11 blogia. Tänä vuonna on ollut siis tiukempaa päästä ehdokkaaksi, mutta voittaminen omassa kategoriassa on hieman varmempaa. Ehdokasasettelussa ei ole tapahtunut huomattavaa muutosta edellisvuodesta. Monet blogit ovat siirtyneet vaan sarjasta toiseen. Uutena tulokkaina ovat blogit RAW Design blog, Pinjacolada ja SEES by Sanni (ent. Rag Rug). Vintagekategorian ehdokkaat ovat tietysti myös ensikertalaisia. Minustakin nämä kaikki ovat todella inspiroivia ja laadukkaita blogeja, tosin kyllä muutama loistava on jäänyt ulkopuolellekin. Kiitos viihdyttävistä hetkistä ja Onnittelut kaikille jo tässä vaiheessa.




Manifeston tuoreen Blogibarometri 2013 -tutkimuksen mukaan ”suurin osa bloggaajista tienaa bloggaamisella, ja suosituimpien blogien pitäjät saavat siitä toimeentulonsa. Yritysten yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi, ja moniin bloggaajiin ollaan yhteydessä jopa päivittäin. Blogiportaalit ovat vakiinnuttaneet asemansa, ja ne kiinnostavat bloggaajia. Blogi on yhä monikanavaisempi ja bloggaajat käyttävät aktiivisesti sosiaalisen median kanavia bloginsa markkinointiin.”

Ehkä näin. Suomi on kuitenkin aika pieni markkina-alue, joten kannattaa edelleen hankkia koulutus ja pitää päivätyö, vaikka aloittaisikin blogin pitämisen ;). Minusta bloggauksessa on kyse intohimosta, inspiraatiosta ja ideoista. Myös vuorovaikutus lukijoiden, samanhenkisten ihmisten, kanssa on erittäin tärkeää. Oivallisia vinkkejä bloggareille tarjoaa VosgesParis blogin Desiree Groenendalin esitys The Mini Company.

Mielestäni bloggareiden pitäisi perustaa oma yhdistys, johon voisi kuulua kaikki, oli sitten itsenäinen tai portaalissa bloggaaja. Vuosittain tämä yhdistys voisi nimetä yrityksiä, jotka ovat erityisen blogiyhteistyökykyisiä ja joiden some-taidot ovat tältä vuosituhannelta. Jotain samaa on mielestäni Divaani lehden Vuoden 2013 Parhaat äänestyksessä, jossa valitaan vuoden 2013 parhaat tuotteet ja tekijät, jotka esitellään 11.12. ilmestyvässä Divaanissa. Äänestämällä voit vaikuttaa mitkä ovat vuoden blogihitti, designtuote, hotellimiljöö ja sisustuksen nettikauppa. Hauska äänestys ja hyvä idea.

Blogiportaalit ovat tosiaan olleet nousussa viime aikoina: Babler/ Suomen blogimedia, Bella blogit, Casa Blogit, Divaaniblogit, Ellit.fi (Otavamedia), Indiedays, Kideblogit (Äitiysblogi-sivusto), Lily blogit (A-lehdet), Mycosmo.fi (Sanoma Magazines), Re:fashion ja Skandianavian Deko blogit muutamia mainitakseni. On hyvä huomata että itsenäinenkin voi olla. Ehdolla olevista sisustusblogeista 12/19 on itsenäisiä, portaalien ulkopuolella toimivia. Portaaleista Divaaniblogit, Indiedays Inspiration, Skandinavian DEKO ja Babler/ Suomen blogimedia löytyvät seitsemän ehdolla olevan sisustusblogin taustalla.

Monikanavaisuus ja some-osaaminen ovat tärkeitä menestyville blogeille. Ehdolla olevista sisustusblogeista vain viideltä puuttuu Facebook-tili. Instagram ja Pinterest kuvapalvelulinkit löytyy noin kolmasosalla sisustuskategorian ehdokkaista. Kolmella blogilla on oma kauppa blogin yhteydessä ja joillakin ainakin välillä bloppis eli blogin yhteydessä toimiva kirppis. Muutamilla on myös myynnissä omia tuotteita ja kolme sisustusblogiehdokasta on tehnyt myös aiheesta kirjan. 

Mielenkiinnolla odotan kuka näistä hyvistä voittaa ja erityisesti kiinnostavat lukijoiden suosikit. 

Ja kun tämä kisa on ratkennut, alamme sitten jännittämään Inspiration Blog Awards –juhlaa, jossa Indiedays palkitsee Suomen blogitaivaan tähdet lauantaina 16.11. järjestettävässä juhlassa. 

Kirjoitan tänä vuonnakin tästä aiheesta, koska viime vuoden juttu otsikolla Paras ja kaunein sisustusblogi on kautta aikojen viidenneksi luetuin postaus blogissani. Viime vuoden Gloria Blog Awards voittajat löytyvät tämän postuksen lopusta. Tämän jutun taustalla on tekemäni exelltaulukko aiheesta.



Voittajien päivitys pe 1.11.2013:

Paras sisustusblogi 2013: RAW Design blog. Onnea Peeta.
Kaunein sisustusblogi 2013: Caisa K. Onnea Camilla.
Paras vintageblogi 2013: Vihreä Kammari. Onnea Tuovi.
Lukijoiden ykkössuosikki 2013: Valkoinen Harmaja. Onnea Suvi.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hullareilta haalittua

Joo, tuli käytyä taas Stockmannin Hulluilla Päivillä. Vai pitäisikö sanoa Hullujen Päivillä kuten tyttäreni kyseistä kaupallista tapahtumaa kutsuvat. En tälläkään kertaa saanut mitä lähdin hakemaan ja vasta kotona muistin monta juttua, jotka jäivät katsastamatta. Mietinkin pitäisikö siirtyä nettiversioon, olisi rauhallisempaa tutkia tarjontaa. Toisaalta tälläkin kertaa ostin suurimmaksi osaksi juttuja, jotka löysin niin sanotusti paikan päältä.

Vakio-ostoksina lähti tälläkin kertaa mukaan pesuaineita ja ruokapuolelta mm. mausteita. Akateemisen puolelta teen joka vuosi hyviä löytöjä, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Keräilijän Aarteet kirjasarja hyllyssäni lisääntyi kahdella kappaleella ja löysin tosikivan pukeutumiseen liittyvän kirjan Paris Street Style. Voisinkin tehdä joskus postuksen tämän genren kirjoista, joita minulta löytyy vuosien varrelta.

Ostin lisäksi ihastuttavan ja kestävän flamingonkukan (Anthurium) purkissa, mutta leikkelen siitä pieniin maljakoihin kukka ja lehtiä, koska ne ovat mielestäni siten vieläkin kauniimpia. Valkoinen Teeman kolmiovatikin lähti mukaan ja tietysti karkkia.







torstai 10. lokakuuta 2013

Jäähyväiset kesälle 2013 osa 2

Kumpi oli ensin, siemen vai kukka. Kaikki tietää että kukat on kauniita, mutta kukan siemenien karhea kauneus on myös kiehtovaa. Saanko esitellä sokeriherne, krassi ja kehäkukka. Olen kerännyt jälkimmäisiä ja yritän saada kasvamaan kesällä 2014, joka jo tietysti väikkyy mielessä jouluvalmisteluiden keskellä ;).

Kuvausalustana kirppislöydöt vuosien varrelta. Pienemmän pohjassa Arabian leimat, isompi ei ole valitettavasti Franckin lokerovati vaan samantyylinen saksalainen valmiste.










keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Jäähyväiset kesälle 2013

Tämä on todellakin ollut minulle jäähyväisten kesä, mutta nyt aion postata kasvukaudesta 2013. Muistatko kun viime syksynä kätkin aarteita multaan. Näistä sipuleista nousi vain muutama tulppaani. Puutarhassa epäonnistuminen on luonnollista ;).

Viikonlopulla laitoin istutuslaatikoita talvikuntoon ja poimin sieltä vielä viimeiset kukkaset maljakkoon. Auringonkukkia, joita en ole istuttanut, ne ovat vaan ilmestyneet. Puutarha yllättää aina :). Lisäksi löytyi vielä kehäkukkia, olkikukkia ja tilliä, johon olen rakastunut tänä kesänä leikkokukkana.

Minulta löytyy kaapista leikkokukkien virkistettä pullossa ja se on tosi kätevää. Hyvä hankinta, josta on ollut usein apua. Voin suositella lämpimästi, mikäli sinunkin siivouspäivän kruunaa kukat pöydällä.











sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Latautumisaseet

Ensimmäinen työviikko hoitovapaan jälkeen on kunnialla vedetty. Kuten eräs lukijani muistuttikin, iltaväsy on ollut melkoinen sekä tytöillä että itsellä. Mutta kyllä se tästä lähtee. Olin ollut niin viisas etukäteen, että kun keskiviikkoaamuna herättiin hieman flunssaisena, oli onneksi sovittu vapaapäivä. 

Viikonloppu on mennyt hujauksessa sisällä ja puutarhassa siivoten. Akkuja olen ladannut lukemalla uusia ja rästiin jääneitä sisustuslehtiä. Minulla tosiaan venyy nykyään suosikkilehtien luku niin, että pitää jo kohta harkita kannattaako tilata saati ostaa lehtiä. Lisäksi olen nauttinut uudesta joulunsesonki Muumimukista Kuusen alla lämmintä juomaa ja herkutellut Leafin Kipparin piipuilla, joihin olen ihan vasta jäänyt koukkuun.






P.S. Nyt taisi tärkeimmät nollaajaat unohtua Silta ja Vain Elämää.

lauantai 5. lokakuuta 2013

Tumpelo shoppaa Eurokankaassa

Huomasin Eurokankaan syyslehdestä nämä ihanat puuvillaiset nauhat 25 m hintaan 5.90€. No, nehän piti lähteä noutamaan, jos vaikka keksisi jotain kivaa jouluksi tai ihan muuten vaan. Ostin kuviolliset, mutta myös tekstillisiä löytyy: Onnea ja Hyvää Joulua. 









keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kurpitsojen tervehdys

Etuovea koristaa Lidlin heviosastolta ostettu Oranssi, joka padan sijaista päätyi piristämään sisääntulijaa sekä omasta kompostista löydetty kesän viimeinen kesäkurpitsa Iso Vihreä. Syyskukat jäivät tänä vuonna kauppoihin, sen verran kivasti tuo äitini kasvattama kääpiösamettikukka kukoistaa.