keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hyllykössä 1307

Itseäni ainakin alkaa jo hieman kyllästyttää nämä hyllypostaukset, mutta vuoden loppuun asti näitä tulee...
Heinäkuussa hyllykössä on tummia sävyjä, keltaista Kiltaa, junankeula volkkari ja Gerrit Rietveldin bauhaustuolin pienoismalli. Jälkiruokamaljat olen saanut rakkailta ihmisiltä lahjaksi.

Viimeisessä kuvassa on talokaupan yhteydessä tullut tuoli, joka odottaa retusointia. 







sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ajaton Aika on the astiakauppa

Ajaton aika on oululainen osto- ja myyntiliike, josta löytää ihania suomidesign astioita. Tarjolla on kaikkea mahtavaa lasista ja posliinista. Kivasti värillinen lasi on väreittäin laitettu esille. Liikkeen ihannuuksia voi pongata silloin tällöin myös antiikkimessuilta. Omistaja valitteli liikkeen sekaisuutta, koska messutavarat olivat purkamatta, mutta designaarteita etsivä ei pientä epäjärjestyksestä kavahda. Kannattaa muuten katsoa myös kaupan nettisivut. 

Liike sijaitsee muuten Asemakadulla ja vastapäätä on toinen osto- ja myyntiliike Pikku-Liinu, josta olen aiemmin kertonutkin. Kuvassa näkyy ikkunasta heijastuksena Oulun Tuomiokirkko ja se onkin hyvä maamerkki, kun suunnistaa Ajattomaan Aikaan.

Käy kurkkaan edellisestä postauksesta mitä kivaa löysin kattauksiin tästä laatumyymälästä. Pongaa alla olevista kuvista upea Wirkkalan valaisin, jonka joku onnekas oli jo napannut sekä oululaisen kuvataiteilija Riikka Soinisen maalaus.








torstai 25. heinäkuuta 2013

Kirpputorilta astiakaappiin

On aika taas koota yhteen kesäkaudella kirpputoreilta sekä osto- ja myyntiliikkeistä tehtyjä hankintoja. Keltaista ja ruskeaa näyttää olevan saalis. Mulla taitaa olla jonkinasteinen purkki- ja purnukkafetisismi ;). Aika mieluisia löytöjä olen tehnyt. 



  • Kiltaa keltaisena: kolmiovati, vihannesvati ja purnukka yhteensä noin 70 euroa Ajaton aika Oulu.
  • Ruskea Arabian (Finel) emalipurkki noin 10 euroa Tuhat-Tori Rovaniemi.
  • Meripihkanvärinen Tamara Aladinin Carmen maljakko 8 euroa Hiukkavaaran kirpputori "Kaikkea kivaa kympillä".










sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Inspiraatio NYT1307

Tämän kuun inspiraation lähteiden yhteisenä teemana on Terveisiä ulkomailta. Nyt katsotaan kuinka homma hoidetaan koto Suomen ulkopuolella.





  • Ruotsalainen Folkhem rakentaa laadukkaita puutaloja Tukholman alueella. Kyllä tällaiselle konseptille olisi Suomessakin tilaus. Kuva on on firman uutuudesta Strandparken, Sundbybergistä puukerrostalosta, jonka näyttelyhuoneiston on voimakaksikon taidonnäyte: stailannut Lotta Agaton ja kuvannut Petra Bindel. Ei suotta pyöri kuvat Pinterestissä ja blogeissa. On kaunista.




  • Lopuksi myös Pinterest löytö Stillstarin stylisti Heidi Lerkenfeldt. Jos haluat rentouta kauniista kuvista ja inspiroitua - suosittelen tutustumaan. Aperatiivina toimikoon kuva, jossa muodot ja värit ovat juuri tätä päivää.



perjantai 19. heinäkuuta 2013

Nimpparionnea!

Kaimoille ja kaikille akkainviikolla juhliville. Tässä mun juhlatuulen tuojat. Aurinkoa edes kukissa ja astioissa, muuten on mennyt kesä piiloon.





torstai 18. heinäkuuta 2013

Matkamuistoksi kalsarit Oulusta

Sitä vaan, että jos ei muuta keksi matkamuistoksi Oulusta, osta kalsarit, joissa on painettuna Oulun kartta. Suunnittelutoimisto Meran ensimmäiset kaupunkipöksyt lanseerattiin Tampereella ja sen jälkeen jo 12 muuta kaupunkia on saanut omat kalsarinsa.

Bongaa kalsareista perinteiset oululaiset paikannimet Ämmänväylä, Sonnisaari ja Letkunpuisto.

 



sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Emalimukit koko perheelle

Olen pikku hiljaa kerännyt uusia emalimukeja koko poppoolle. On Muurlan Muumeja, Hackmannin Kesä ja nyt Prisman House sarjan Vuokko. Kiehtova tuo krassin kirjava lehti (Tropaeolum majus 'Alaska').

 







keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Viljelylaatikoiden kaunottaret

Keväällä perinteinen kasvimaani muuttui viljelylaatikkopalstaksi. Ideana oli päästä rikkaruohoista eroon ja kokeilla kumppanuuskasveja. No, rikkaruohot rehottaa ja joudun ensi keväänä tekemään homman paremmin katekankaita käyttäen. Kumppanuuskasvien kanssa on ollut sellaista ongelmaa, että kasvien korkeuserojen vuoksi matalammat kasvit meinaa tukehtua korkeiden alle. 

Mutta kyllä siellä kasvua ja kukoistustakin tapahtuu. Sokeriherne 'Gigante Svizzero' upeanväriset kukat ilahduttavat. Kehäkukkien ja tillin yhdistelmä on kaunis klassikko. Krassi kukoistaa. Härkäpavun kukat ovat vaatimattomat, mutta tuoksu huumaava. Kesäkurpitsojakin saadaan, vaikka toisen taimen kukat hävisivät jonnekin.







tiistai 9. heinäkuuta 2013

Turkoosi ja Töyhtövana

Puutarhan erikoiset tänään: Sinivaleunikko (Meconopsis betonicifolia) äitini pihasta ja Lidlin edullisista mukuloista kasvanut Töyhtövana (Eucomis bicolor), ananasliljaksikin kutsuttu ufokasvi omasta kukkapenkistä. Töyhtövanaa sanotaan helppohoitoiseksi ja näin on: istutin vain mukulan penkkiin ja unohdin koko jutun, kunnes aloin ruohota penkkiä ja mitä sieltä löytyikään.