sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hyllykössä 1306

Kesän merkiksi asettelin energistä keltaista hyllyyn. Ruohosipulin kukat on omasta maasta.








perjantai 28. kesäkuuta 2013

Inspiraatio NYT 1306

Tässä muutama juttu.

  • Välitön ihastuminen Marimekossa käydessä Maija Isolan Florestan kankaaseen. 










  • Malttamattoman pioniviljelijän pelastus voisi olla yksivuotiset pioniunikot. Minä olen kylvänyt, saa nähdä nouseeko mitään. Jos onnistuu, unikot kylvääntyvät mahdollisesti myös itsestään. Miten noin minimaalisesta siemenestä voi tulla maksimaalinen kauneus.




Kuva Thompson & Morganin sivuilta.


keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Puoli rullaa Kiurujen yötä

Kyllä. Nyt se on mahdollista. Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa on 19.6.2013–12.1.2014 näyttely Kuriton kaunosielu -  Birger Kaipiaisen keraamisia fantasioita. Näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus ostaa yksi rulla 64.90€ tai puoli rullaa 35€ "Kiurujen yö" tai "Ken on kiuruista kaunein" tapettia. Ostaa voi myös EMMA shop verkkokaupasta. Kiurujen yöstä on myös uusi väri.  



perjantai 14. kesäkuuta 2013

Ikeaa nukkekotiin

Elokuussa Ikea lanseeraa Huset -sarjan, jossa on miniatyyriversiot Klippan sohvasta, Lack pöydästä, Expedit hyllyköstä ja Ikea PS Vågö lepotuolista. Huomaa myös pakkauksista leikatut kello, peili, taulut ja muut sisusteet. 

Tytöt tykkää! Pitää ostaa Vågö lepotuoleja riittävän monta, jotta myös äiti saa yhden hyllykköönsä koristeeksi. Täältäkin voisi tilata muutaman ihanan minityyrituolin.






sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Neidot puutarhasta

Puutarhassa kukoistaa juuri nyt Iiris, Lilja, Ruusu ja Kielo. Siis Saksankurjenmiekka, Kesäpäivänlilja, Mökinruusu ja Kielo. Aika uskomatonta että nuo kukat kukkivat jo nyt, vaikka kesäkuu on vasta aluillaan. Kasvimaaltakin saa jo retiisejä ja korianteria.







torstai 6. kesäkuuta 2013

Kukkaseppele sohvalle

Lankesin jokaisen pikkusisustajan paheeseen: uuteen koristetyynyyn. Oli ihan pakko ostaa Finlaysonin Lei -kankainen tyyny, koska se sopii niin hyvin entisten seuraan. Arabian kesäsesonki 2013 Lei -astioista en ole vielä innostunut, mutta kankaassa Anu Kanervon suunnittelema Lei-kuosi toimii hyvin: osin väritetty, osin pelkät ääriviivat. 

Kuvassa jalkalamppu näytää hyvältä, mutta Kuopus onnistui sen kaatamaan. Nyt muovinen kupu on useista kohtaa rikki ja paloja poissa. Kääntelin siitä paraatipuolen kuviin, uusi pitänee hankkia syksyn myötä.





tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kulhollinen Kesää

Hackmanin Kesä -emalisarjani täydentyi tänään uudella 1,3 l kannellisella kulholla. Dog Design on suunnitellut kuvion inspiraationa vanhan ajan kattilat ja kesän antimet. Kulhon reuna ei ole sellainen ihanan kapea kuten Finelin vanhoissa malleissa, mutta kyllä tämäkin Vegetan puutteessa kelpaa. Näille astioille suositellaan käsinpesua, laiskana olen pessyt koneessa, haalistumista ei ole näkyvissä ainakaan vielä.





lauantai 1. kesäkuuta 2013

Edessä rajattomien mahdollisuuksien maailma

Näin näen jälkikäteen oman lakkiaisten jälkeisen ajan. Nyt kummipoikani Mikon elämässä on tämä vaihe. Paljon Onnea ja Kaikkea Hyvää myös jatkossa!  Muista että "Merimies ei rukoile myötätuulta, hän opettelee purjehtimaan".

Tämä on ollut melkoinen viikko: hellettä jo toukokuussa, suvun patriarkka on haudattu ja tänään juhlitaan nuoren herran valmistujaisia. Kesäkuu on alkanut ja kesä on täällä. Kuvissa kukkia puutarhastani: siperiankärhö, lähes musta pihaesikko, valkoinen liljatulppaani, rusotuomen terttu, punapajun taipuisa oksa, lehtikuusen oksa ja humalan köynnöstävä varsi.