keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Suuretsinnät

käynnissä, kun yritän internetin avulla löytää kotiimme uuden pesutornin ja Esikoiselle toppahaalarin.

Kodinkoneiden hankinnassa apua löytyy Helsingin Energian energiakeskuksen sivuilta kohdasta kodinkoneoppaat. Vaikeaa on löytää pesutorni, jossa yhtyy matala energiakulutus, hiljainen käyntiääni, kohtuuhinta ja ulkonäkö. Luulin jo löytäneeni, kun törmäsin Askon kodinkoneisiin, mutta valitettavasti kuivausrummun energiakulutus ei kestä vertailua. Harmi, ulkonäkö on mitä miellyttävin ja silityslaudankin voisi integroida mukaan.

Toppahaalari on toinen murheen kryyni. Yksivärinen vai kuviollinen? Onko musta sittenkin liian synkkä 3-vuotiaalle tytölle, vaikka hankkisi iloiset asusteet? Pakkohan se loimi on hankkia, mutta visuaalinen puoli tökkii jotenkin kaikissa. Pitää myös huomioida, että haalari siirtyy Kuopukselle tulevina vuosina. Onpa muuten netissä paljon lastenvaatekauppoja! Niin ja ne hinnat: haitari lähtee 39,90€ kohdilta ja päättyy jonnekin 189,90€ tienoille. Kuvissa Molo Kids malliston kuoseja.

Hyviä vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan.



Try to find new laundry machineries and a new kids winter outfit. 

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lifestylelehti Covet garden

on ilmaiseksi luettavissa netissä ja siellä olen viettänyt sunnuntai aamupäivää oikein mukavasti inspiroituen. Uusin numero täältä ja aiemmin julkaistut kohdasta back issues.

Alla yksi kuva maistiaiseksi lehdestä lokakuu 2010.


Covet garden: "We are interested in spaces that have not been styled by interior decorators and that, above all else, reflect the passions and interests of those who live in them."

lauantai 24. syyskuuta 2011

Tein taidelöydön

Olinpa päivänä muutamana vierailulla Oulun kaupungin Ympäristötalolla ja siinä edessä taksia odotellessani pongasin vastapäisestä talosta kivan väripalkin. Sateiseessa hymyili iloinen löytäjä.



Finding art from city landscape.

torstai 22. syyskuuta 2011

Syksyn kaunein otos

kiitokseksi teille, jotka jaksatte käydä täällä, vaikka päivitykset tökkii. Arki on juuri nyt raastavaa: deadline painaa päälle, miehellä on ylitöitä ja lapset ovat kipeinä. Itselläkin on kuiva yskä ja univelkaa. Puutarhan syystyöt kaatuu päälle. jne, jne. Pöh.

Nyt nautitaan Turussa otetusta otoksessa, jossa on vaaleanpunaiseksi rapattu seinä ja syysväriä saanut puu.



A hint of pink.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Pörkki ja Tonkka

ovat Marimekon uutuus astiat. Pörkki nimi on ihana ja se muistuttaa saman sarjan teekannua. Tonkka kiehtoo, sillä maitotonkka on ollut pitkään etsinnässä kirpputorilta, mutta hinnat, jotka pyörivät molemmin puolin 20 euroa, ovat olleet vielä liikaa kukkarolle.

Marimekon 60-vuotisjuhlalehti kannattaa katsoa.





Novelties from Marimekko.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pohjapiirrokset on POP

jo lapsuudesta lähtien, ja vieläkin ne vaan jaksavat kiinnostaa. Finlayson taitaa tietää etten ole ainoa ja on ottanut valikoimiinsa Anu Kanervon suunnitteleman Kotona kankaan. Minulla on kuosi vasta postikorttina.



Blueprint fascinate.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Elefantti marssi

saapui lastenhuoneeseen Turun reissun myötä työkaverin lahjoittamana. Kiitosta vaan. Kineettinen veistos ja sen hyvät perusvärit ja selkeä muoto miellyttää äitiä sekä tyttäriä. Mukana tuli myös lilliputti norsut.

Tanskalainen Flensted mobile gallery tarjoaa laajan ja mielenkiintoisen valikoiman erilaisia mobileita.







Handmade mobile from Denmark: Elephant Party.

torstai 15. syyskuuta 2011

Puutarhan runsaudensarvesta

Puutarhassani kasvaa mm. kauniin mallinen Luumu eli luumupuu (Prunus domestica) kasvuvyöhykkeellä V. Puu tekee jo toista kesää hedelmiä ja ne ovat hyviä. Kuvissa myös kompostin päällä kasvaneita kurpitsoita, joiden kukintoja voi katsoa täältä. Ruusupavut (Phaseolus coccineus) ovat äitini kasvattamia. Näitä puutarhan tuotoksia kelpaa nauttia silmillä ja sisäisesti.






Harvest from my garden.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Syksyllä istutettavia sipulikukkia

Perussipulikukkia saa edullisesti ruokakaupoista ja puutarhamyymälöistä, mutta jos haluaa erikoisuuksia tai suurpakkauksia löytyy internetistä monta ihanaa kauppa. Niin ja voihan niissä puutarhahullut ihan vain fiilistellä ; ).

Exotic gardenilla on laaja valikoima mm. laukkoja (Allium), narsisseja (Narcissus) ja erilaisia lajitelmia. Löytyy paljon erikoisuuksia mm. tummanvioletti Persianpikarililja (Fritillaria persica) ja muita herkän kauniita pikarililjoja.  Kannattaa tutustua tämän syksyn uutuuksiin erillisestä esitteestä. Kuvissa:
  • Helmililja, 'Blueprint' (Muscari armeni., M.botryoides, M.latifolium)
  • Tulppaani, 'Burning Love' (Tulipa gesneriana)
  • Tulppaani, 'Wild Romance' (Tulipa gesneriana




Kauppilan sivuilta on helppoa löytää sipuleita, koska ne on laitettu lajeittain. Monia erikoisuuksia sipuleiden joukossa. Kuvissa:
  • Koristelaukka Gracefull (Allium amplectens)
  • Helmililja Ocean Magic (Muscari aucheri)
  • Mustalaukka (Allium multibulbosum)
  

Villiniitty on aivan erityisen ihana kauppa, jonka erikoisuutena on historialliset tulppaanit ja muut sipulikukat. Sivusto on täynnä inspiroivia kuvia. Omistajilta on ilmestynyt myös paljon kehuttu kirja Tulppaanitarhan lumo. Sivuilla myös heidän oma magazine ja istutusohjeita. Kuvissa: 
  • Iris 'Purple Gem'
  • Narcissus 'Stella' v. 1869
  • Viinilaukka (Allium atropurpureum


Mainitaan vielä klassinen siemen- ja sipulikauppa Korpikangas Siemen Frö, jolla laaja valikoima sipuleita ja uutuudet eritelty.
Bulbs from internet.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kivoja taloja

Asumme tavallista punatiilitaloa, mutta ihailen moderneja puutaloja. Löysin internetistä nämä Ziphousen kivat passiivi pientalot ja ihastuin sekä ulkonäköön että pohjien selkeyteen. Kuva saa klik-klik suuremmaksi.

Pidän Frame-houseen pohjasta: khh on erikseen ja lapsille jää oma olohuone, jota voi käyttää myös työ-/ kirjasto-/ ja vierashuoneena. Huomaa ikkunoiden rytmitys.


Myös Lodge miellyttää selkeydessään.


Sail-house on hyvännäköinen ja pieni tietokonesoppi plussaa.


Nice houses from Ziphouse.

lauantai 10. syyskuuta 2011

I Kiss Turku

Olin Turussa työhön liittyvällä opintomatkalla. Hurmaava kaupunki! Olen kateellinen mm. ihanasta kirjastosta sisäpihoineen, kaupunkikulttuurista ja shoppailumahdollisuuksista. Sinne mennään taas uudestaan.

Viimeisessä kuvassa osa tuliaisista, perhe sai lisäksi paljon vaatelahjoja. Uusin suomi Paumes lähti itselle mukaan. Pidin kirjan lopussa olevista kodeista eniten ja eka kirjasta enempi kuin tästä.





If you go to Turku, visit the library and museum Aboa Vetus.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Räpsyt eli nukensilmä neidit

Nämä Lancomen New Hypnose Doll Lashes maskaramainoskuvat ovat niin kauniit ja retrot, että pakko laittaa teillekin, vakkei tämä mikään muoti ja kauneus blogi olekaan.

Huomaathan uuden SUOMI DESIGN INFOLINKKI luettelon sivupalkin alaosassa.

Mukavaa viikkoa teille! Itsellä on tiedossa kiireinen ja mukava viikko. Kuulumisiin!



Pretty!

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Muumit seikkailee emalimukeissa ja tarjottimissa

Plussakortit tarjouksena meidän Haisulimuki sai kaverikseen Muumipeikkomukin. Nyt vielä tekisi mieli muumitarjotinta tyttöjen leikkikeittiöön, mutta ne hinnat... Katso lisää Muumi ihanuuksia ja turhuuksia Muurlan sivuilta.





  More Moomin.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Pikku Myy ja Niiskuneiti

ovat Arabian uudet Muumifiguurit. Molemmat ovat ihania: Pikku Myy on hauskassa asennossa touhuamassa ja Niiskuneiti on juuri niin söpö kuin kuuluukin olla.

Myös uusia Muumilaseja on  tullut: Villi länsi ja Riviera. Kuvissa myös talven uutuus Muumimuki. Huomaa myös lilliputtimukit. Aiemmin on ollut markkinoilla ainakin Taika -sarjan minimukeja. Nyt harmittaa kun en ole älynnyt ruveta näitä keräämään.

Tässä pari hyödyllistä linkkiä Muumi -keräilijöille. Keräilijän luettelo Arabian muumiesineistä vuosilta 1950-2009 sekä erillinen luettelo Muumimukeista vuosilta 1990-2011.





New Moomin figurines: Little My and Snorkmaiden. Here you can find more info moomins at arabia.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Koboltinsininen Tuokio

Arabian 24h-astiasarja on saanut uuden kuvioinnin. Suunnittelijat Helorinne ja Kallio ovat pyrkineet koristeen yksityiskohdissa käsinmaalattuun vaikutelmaan, mikä on kunnianosoitus alkuperäisille keraamisille koristeille nykyaikaisin menetelmin toteutettuna.

Minä olen asunut yhden vuoden ystäväni asunnossa ja siellä kattaus muodostui valkoisista 24h astioista. Pidin niistä paljon, erityisesti pasta-/salaattilautasesta. Valitettavasti uudessa Tuokiossa juuri tämä erityinen lautanen puuttuu.

Katso ja osallistu myös Suomen kaunein kattaus kilpailuun.



A kobolt blue Moment.

torstai 1. syyskuuta 2011

Päiväkotilainen

Päiväkotiin piti hankkia:
  • vaihtovaatteet
  • sadevaatteet+kumisaappaat
  • kerhotossut
  • unilelu
  • hammaslääke (ksylitoli)
  • vaippoja (ei housumallisia)
  • täytellä "1000 ja 1" A4 paperia
  • vaatteiden merkkaustussi
Ensimmäinen päivä on takana. Minua halattiin lujasti, kun tulin kotiin hakemaan. Itkua ja parin tunnin päikkärit. Hyvää ruokahalua ja vakio unikaverin ikävää. Tästä se lähtee. Voi kun voisi olla vaan omien lasten kanssa...



New clothes for rainy days.