tiistai 30. marraskuuta 2010

Paratiisi pöydässäni

Ostin sunnuntaina kodillemme joululahjaksi Arabian mustavalko Paratiisi -astiastoon  lautasen, joka on kausituote ja uusi koko.

Minun suhteeni Birger Kaipiaisen (1915-1988) suunnittelemaan Paratiisi -astiastoon juontaa 70-luvun lopulle, kun koulukaverini kotona sain välipalaa niiltä. Tuolloin Paratiisi -astiaston lautaset olivat kaikki soikeita. Astioiden muoto ja värit olivat tajunnan räjäyttävät. Meillä kotona oli tylsä Arabian Karelia -sarja, jonka hinnat ovat muuten yllättävän korkeat Laatutavaran sivuilla.

Tuusulan asuntomessuilla 2000 muistan nähneeni ensi kerran mustavalkoisen Paratiisi -astiaston ja joskus 2005 ostin Stokkan Hulluilta Päiviltä ensimmäiset osat. Investointi oli huomattava, mutta "mielihyvä -indeksillä" mitattuna erittäin onnistunut sijoitus. Meillä on jokapäivä pöydässä Paratiisi.

Toivoisin että Iittala/Arabia ottaisi 2000 -luvun alun tapaan valikoimiinsa myös mustavalkoisen liemikulhon ja rasian kannella sekä molemmat kaatimet. Kahvimuki on ainoa tuote, jota en aio hankkia astiakaappiini, sillä se on todella iso kokoinen ja minulla on keräilykohteena Teema-sarjan mukit. Ihana yksityiskohta Paratiisissa on myös astioiden pohjassa oleva kuvio.






Musta seinä

Tänään ehdin pikapikaa rakennukselle katsomaan wc-tilaa, jonka olin pyytänyt maalaamaan mustaksi. Vaikka  lopputulos kovasti jännitti, olen siihen tyytyväinen. Tammikalusteet tulevat näyttämään tosi hyviltä mustaa pintaa vasten.


maanantai 29. marraskuuta 2010

Joulun ja muuton odotusta

Toiveissa on päästä jouluksi uuteen kotiin. Tai itseasiassa entiseen vanhempieni taloon, jonka tontilla on sijainnut aiemmin äidinäidin ja äidinisän rintamamiestalo. Tyttäremme ovat siis tällä tontilla neljännessä polvessa samaa sukua olevat asukit.

Remontti alkoi elokuussa 2010 ja urakka on ollut melkoinen. Kiitos Jarille suunnittelusta ja remontin tekijöille urakasta.